Ouderbegeleiding bij taalproblemen

Via ouderbegeleiding geven wij jou de handvaten om thuis een rijker en bewuster taalaanbod te geven om zo de taalontwikkeling bij jouw kind te doen groeien.

Home » Logopedie » Ouderbegeleiding bij taalproblemen

Ouderbegeleiding bij kleuters met spraak- en/of taalproblemen

Samen groeien in taal

Kinderen met taalproblemen hebben meer taalaanbod en herhaling nodig om taal te leren. Als ouder heb je de unieke kans om thuis veel taalstimulerende strategieën toe te passen in dagdagelijkse situaties. Via ouderbegeleiding geven wij jou de handvaten om thuis een rijker en bewuster taalaanbod te geven om zo de taalontwikkeling bij jouw kind te doen groeien.

Volgende aspecten komen aan bod bij ouderbegeleiding:

  • Je krijgt informatie over de spraak- en taalontwikkeling bij kinderen
  • Je krijgt inzicht in de taalfase van jouw kind
  • Je leert alledaagse situaties gebruiken om taal uit te breiden
  • Je leert taal op maat van jouw kind te maken
  • Je leert hoe je de aandacht van je kind kan vangen en behouden
  • Je komt alles te weten over de juiste keuze van kinderboekjes
  • Je leert voorlezen op maat van jouw kind
  • Je leert hoe je TV, computer en tablet verantwoord kan inzetten bij het uitbreiden van taal

Wat houdt de cursus ouderbegeleiding in?

De cursus wordt gegeven door een logopedist in kleine groep samen met 2 of 3 andere ouderparen.  We creëren een veilige context en een aangename omgeving zodat ook leren van elkaar fijn is.  Het is aangewezen om de cursus met beide ouders te volgen.

Er zijn in totaal 4 bijeenkomsten van 2 en een half uur, gespreid over 2 tot 4 maanden.  Vooraf plannen we een individueel oudergesprek.  Enkele weken na de oudercursus houden we ook een individueel opvolggesprek.  In totaal zijn er dus 12 contacturen.

Wat kost een cursus ouderbegeleiding?

De collectieve cursus ouderbegeleiding kost 450 euro per ouderpaar (incl. ouderwerkboekje, reminders en thuisopdrachten).  Vragen over een terugbetaling via de mutualiteit mogen per mail gesteld worden via info@hoorzorgvanlooveren.org

Wanneer vindt de volgende cursus ouderbegeleiding plaats?

Zaterdag 4/12/2021 – 18/12/2021 – 8/01/2022 – 22/01/2022

Telkens van 9u30 tot 12u

De individuele afspraken voor en na de cursus worden in overleg ingepland.

Let op: Inschrijven kan tot 31 oktober 2021!

Het zou kunnen dat deze data jou niet schikken.  Geen probleem, er gaan regelmatig cursussen door.  Je kan je nu al opgeven voor een volgende reeks.  Gelieve bij de aanmelding alvast jouw voorkeur op te geven: voormiddag – avond – zaterdag.

Ouderbegeleiding kan ook individueel op maat: Individuele ouderbegeleiding: 56,89 per 60 min per ouderpaar.  In overleg met de logopediste kan deze uitzonderlijk ook online doorgaan.

Hoe aanmelden voor de cursus of individuele ouderbegeleiding?

Je meldt aan via de knop bovenaan ‘Maak online een afspraak’ en kiest voor ‘Eerste aanmelding’.  Op de infofiche noteer je bij ‘Aanmelding’: “ouderbegeleiding in groep taal” of “individuele ouderbegeleiding taal”.  Je krijgt vervolgens binnen 5 werkdagen een mail met een vragenlijst.  Op basis van deze ingevulde vragenlijst kunnen wij jou definitief laten weten of je in aanmerking komt voor ons aanbod ouderbegeleiding bij taalproblemen.