BAHA / CI

Als een conventioneel hoortoestel niet voldoet, kan een BAHA of CI mogelijks een oplossing bieden.

Home » BAHA / CI

CI en BAHA

Wat als … een conventioneel hoorapparaat niet voldoende verbetering geeft?

Wanneer men een gehoorverlies heeft, kan een hoorapparaat meestal een oplossing bieden. Geluid verplaatst zich in golven door de ruimte. De microfoon van het hoorapparaat vangt deze geluidsgolven ter hoogte van de oorschelp op, maakt ze hoorbaar voor de slechthorende en stuurt ze via het oorkanaal ons oor binnen.  Deze golven laten vervolgens het trommelvlies trillen waardoor de gehoorbeentjes in het middenoor bewegen. Dit zorgt op zijn beurt voor een golfbeweging van de vloeistof in het slakkenhuis die dan de trilhaartjes doen omslaan en zo een prikkel geven aan de gehoorzenuw.  Deze geluidsprikkel wordt in ons brein geregistreerd en verwerkt. Op dat moment word je bewust van het geluid.

Maar wat als de trilharen geen prikkels doorgeven aan de gehoorzenuw? In dit geval kan een cochleair implantaat een oplossing zijn.

Of wat als het probleem in het middenoor zit, zoals een perforatie van het trommelvlies of chronische middenoorontstekingen? En wat is een goede hooroplossing bij een éénzijdige doofheid? Mogelijks kan je in deze situaties geholpen worden door een BAHA.