Ouderbegeleiding bij leerproblemen

Via ouderbegeleiding geven wij jou de handvaten om thuis een rijkere en bewustere omgeving te creëren om zo het leren (lezen, schrijven, rekenen) bij jouw kind te doen groeien.

Home » Logopedie » Ouderbegeleiding bij leerproblemen

Ouderbegeleiding bij kinderen met leerproblemen

Samen groeien in leren

Voor kinderen met leerproblemen kan het maken van huiswerk en studeren een echte kwelling zijn. Ga daarom samen met je kind op weg en ontdek welke aanpak echt bij jullie past.

We ondersteunen jou als ouder bij de struikelblokken van leren zodat je weet hoe je je kind kan motiveren én ondersteunen. Je ontdekt welke middelen je kan inzetten om het leren te bevorderen. Via de begeleidende logopedist krijg je:

  • concrete tips die je meteen thuis kan toepassen
  • informatie over de normale ontwikkeling van schoolse vaardigheden
  • inzicht over hoe ons brein “leert”
  • duidelijkheid over wat je wel en niet kan doen als het mis loopt.

Worstelt jouw kind met leren en wil je graag tools om hem/haar optimaal te begeleiden? Dan is deze cursus zeker iets voor jullie. We hebben een cursus gericht op ouders met kinderen uit het eerste tot vierde leerjaar én er is een cursus voor ouders samen met hun kind uit het vijfde leerjaar tot het tweede middelbaar.

Wat houdt de cursus ouderbegeleiding in?

De cursus wordt gegeven door een logopedist in kleine groep samen met 2 of 3 andere ouderparen.  We creëren een veilige context en een aangename omgeving zodat ook leren van elkaar fijn is.  Het is aangewezen om de cursus met beide ouders te volgen.

Er zijn 4 bijeenkomsten waarvan 2 groepssessies van 2 en een half uur en 2 individuele sessies van 1 uur.  Vooraf plannen we ook een individueel oudergesprek.  In totaal zijn er dus 8 contacturen.

Wat kost een cursus ouderbegeleiding?

De prijs voor de cursus ouderbegeleiding per ouderpaar (incl. ouderwerkboekje, reminders en thuisopdrachten, groepssessies en individuele sessies) kan u terugvinden op onze tarievenlijst. Ouderbegeleiding kan ook individueel op maat. In overleg met de logopediste kan deze ook online doorgaan.

Vragen over een terugbetaling via de mutualiteit mogen per mail gesteld worden via info@hoorzorgvanlooveren.org

Wanneer vindt de volgende cursus ouderbegeleiding plaats?

Er gaan regelmatig cursussen door.  Je kan je nu al via mail opgeven voor een volgende reeks.  Gelieve bij de aanmelding alvast jouw voorkeur op te geven: voormiddag – avond – zaterdag.  De individuele afspraken voor en na de groepscursus worden in overleg ingepland.

Hoe aanmelden voor de cursus of individuele ouderbegeleiding?

Je meldt aan via ons aanmeldformulier.  Op de infofiche kies je bij aanmelding ‘ouderbegeleiding’ en noteer je bij ‘Aanmeldingsklacht’: “ouderbegeleiding in groep leren” of “individuele ouderbegeleiding leren”.  Je krijgt vervolgens binnen 5 werkdagen een mail met een vragenlijst.  Op basis van deze ingevulde vragenlijst kunnen wij jou definitief laten weten of je in aanmerking komt voor ons aanbod ouderbegeleiding bij leerproblemen.