ImPACT

Leer als ouder de juiste strategieën om de sociale betrokkenheid en communicatie van je kind te stimuleren.

Home » Logopedie » ImPACT

Het ImPACT-programma

 

Vindt jouw kind het moeilijk om zich te uiten of om instructies op te volgen? Ervaar je dat jouw kind moeite heeft om emoties of activiteiten met anderen te delen? Heeft je kind misschien moeite met het imiteren van anderen of om op een fantasierijke manier met speelgoed te spelen? Merk je dat de interactie tussen jou en je kind niet heel soepel verloopt en ben je op zoek naar handvaten om de communicatie met jouw kind te bevorderen? Dan is het ImPACT-programma mogelijks wel iets voor jou!

Problemen met sociale interactie en sociale communicatie worden niet veroorzaakt door iets wat je als ouder al dan niet gedaan hebt. Als ouder heb je wel de unieke kans om stimulerende technieken toe te passen in dagdagelijkse situaties en zo je kind te helpen om vaardigheden op het vlak van sociale communicatie te ontwikkelen. Deze technieken leer je in het ImPACT-programma. ‘ImPACT’ staat voor ‘Improving Parents As Communication Teachers’ of ‘ouders versterken als lesgevers in de communicatie’.

Met behulp van de strategieën uit het programma leer je als ouder hoe je je kind kan stimuleren op vlak van sociale betrokkenheid, communicatie, imitatie en spel. Na een kennismakingsgesprek en observatie bepalen we samen doelstellingen. Vervolgens leer je tijdens een twaalftal sessies verschillende technieken. Tijdens zo’n sessie wordt de techniek eerst uitgelegd en getoond waarna je er zelf mee aan de slag gaat. Samen bekijken we hoe je de technieken kan implementeren in je dagelijks leven.

ImPACT training wordt gegeven door Yasmine. Bij interesse kan u zich aanmelden via ons aanmeldformulier.