Roger

Gebruik Roger-accessoires in uitdagende luistersituaties om uw hoorprestaties te verbeteren.

Home » Hoortoestellen » Roger

Gebruik Roger-accessoires in uitdagende luistersituaties, zoals tijdens vergaderingen, in restaurants of tijdens groepsactiviteiten, om uw hoorprestaties te verbeteren.

Roger accessoires

Voor elke specifieke luistersituatie bestaat er een gepaste hooroplossing.  Toch zegt 1/3 van alle hoortoesteldragers dat het veel moeite kost om in rumoerige omgevingen te horen. Een hoortoestel alleen is soms niet genoeg.  We proberen dit te verduidelijken aan de hand van de soundbubble.

Richtingsgevoelige microfoons van een hoortoestel werken optimaal in een diameter van 1.5m om de hoortoestelgebruiker heen. Bij grotere afstanden of bij veel lawaai is goed spraakverstaan enkel mogelijk met aanvullende hoorhulpmiddelen. Op dit gebied blinkt de digitale draadloze technologie van Roger uit.

De Roger technologie meet continu het omliggende ruisniveau en past het volume van zijn microfoon automatisch aan. Als het ruisniveau toeneemt, wordt Roger op basis hiervan bijgesteld, zodat de stem van de spreker boven het achtergrondlawaai uitstijgt. Hoortoestelgebruikers verstaan zo veel beter met Roger technologie in lawaai en op afstand, soms zelfs beter dan goedhorenden.

Een van onze klanten vertelde na afloop van de proef het volgende over de Roger accesoires: “Maar het belangrijkste dat ik je wil vertellen, is dat het echt RUST geeft voor mij. Ik moet me niet constant forceren om toch maar alles gehoord te hebben, ik ben duidelijk minder “op” wanneer ik naar huis ga en dat is zo’n opluchting!”

Door gebruik te maken van meerdere microfoons in het Roger accessoire, kan spraak in een straal van 360 graden worden opgevangen en berekend. Vervolgens wordt automatisch de richting met het helderste geluid geselecteerd. Het spraakverstaan wordt in rumoerige groepsgesprekken verbeterd, ongeacht uit welke richting een stem komt.

Een Roger oplossing bestaat telkens uit een zender en een ontvanger. De zender vangt geluidssignalen op en stuurt deze draadloos door naar de ontvanger die gekoppeld wordt met uw hoortoestellen.  Er bestaan verschillende types Roger microfoons.

Roger Select

De Roger Select ziet eruit als een klein schijfje en heeft verschillende mogelijkheden. Dankzij 6 microfoons wordt steeds rondom rond het geluid opgevangen en wordt dankzij de Roger technologie de luidste spreker automatisch geselecteerd. Tijdens het gesprek volgt de Select de spreker en verandert dus automatisch van beam. Wil je graag meer controle over wie er wel of niet wordt opgevangen? Dan kan je dit eenvoudig aanpassen door de drukken op de knop die hoort bij de microfoon van de persoon waarop jij je wil focussen. Als het gaat over het verstaan van 1 persoon in rumoer of vanop een langere afstand, dan kan de Select eenvoudig rond de hals gedragen worden of op de kleren gespeld. Van zodra de Select in verticale positie wordt gedragen, wordt enkel de microfoon die recht omhoog wijst geactiveerd. De Select kan via bluetooth ook verbonden worden met vb je smartphone om muziek of telefoongesprekken draadloos door te sturen. Het docking station van de Select kan via een kabel verbonden worden met een televisietoestel en zo als tv-streamer gebruikt worden.

Roger On v2

De Roger On v2 beschikt over dezelfde technologie als de Roger Select maar heeft nog een derde microfoonmodus. Door de Roger On v2 in de hand te houden tijdens vb een receptie, schakelt de zender over op interview-modus en kan je mee bepalen welke spreker wordt opgevangen. Via de myRogerMic app kan je zelf microfoonstanden subtiel veranderen en persoonlijke instellingen aanpassen. Dankzij de headset-functie verloopt online bellen en/of vergaderingen vlotter. De Roger On v2 kan via een USB-kabel gekoppeld worden met de laptop om zo de audio van de computer door te sturen naar de hoorapparaten. De eigen stem wordt niet langer opgenomen door de microfoon van de laptop (wat zo is bij de Roger On) maar wordt sinds de Roger On v2 opgevangen door de microfoon van de Roger On v2 zelf.

 

Roger Table Mic II

Voor grote vergaderingen werden de Table Mic II ontworpen. Door deze microfoons met Roger technologie te verdelen over de deelnemers van het gesprek, wordt telkens de spreker geselecteert en wisselt dit automatisch doorheen de vergadering. Er kunnen meerdere Table Mic II met elkaar verbonden worden alsook gekoppeld worden met een Roger Select of Roger On v2.

 

 

 

 

Roger Ontvanger

De ontvangers voor een Roger microfoon kunnen ingebouwd zijn in uw hoortoestel(len), kunnen rechtstreeks ingeplugd worden in uw hoortoestel(len) of kunnen ingeplugd worden in een externe microfoon of een neklus van hetzelfde merk als uw hoortoestel en sturen het opgevangen signaal dan op deze manier door.

Terugbetaling

Indien u tussen 18 en 65 jaar bent en wij samen met u kunnen motiveren waarom u deze hoortechnologie nodig heeft, komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een tegemoetkoming via het VAPH of de VDAB.

Richt met Roger uw aandacht vanaf nu op de gesprekken die er werkelijk toe doen…

op het werk …

 

tijdens opleidingen …

 

bij familie of sociale gelegenheden.