Batterijen

Er bestaan vier types batterijen met elk een eigen uniek nummer alsook een vaste kleur van sticker. Uw hoortoestel werkt enkel met de juiste batterij.

Home » Hoortoestellen » Batterijen

Verschillende types

Er bestaan vier types van hoortoestelbatterijen met elk een eigen uniek nummer alsook vaste kleur van sticker. Uw hoortoestel werkt enkel met de juiste batterij. Indien u een fout type gebruikt, zal de batterij groter of kleiner zijn dan de batterijlade van uw hoortoestel en bijgevolg niet werken. Controleer altijd welk type batterij u nodig hebt vooraleer u er aankoopt.

batterij 13: Deze batterij heeft standaard een oranje sticker. Het is de meest gebruikte batterij bij achter-het-oor toestellen. De gemiddelde levensduur ervan is 14 dagen.

batterij 312: Een bruine sticker is kenmerkend voor deze batterij. Ze is platter dan een 13-batterij en gaat daarom minder lang mee, gemiddeld 7 dagen. Open achter-het-oor en luidspreker-in-het-oor toestellen werken doorgaans op deze batterij.

batterij 10: De kleinste batterij is batterij nummer 10 met een gele sticker. Ze gaat gemiddeld slechts 5 dagen mee en wordt vooral gebruikt bij in-het-oor toestellen en toestellen met externe microfoon.

batterij 675: Voor power-toestellen, grote achter-het-oor apparaten voor zware verliezen, wordt een 675-batterij gebruikt met een blauwe sticker. Deze batterij is merkbaar groter dan een 13-batterij en gaat daardoor ook langer mee, gemiddeld 3 tot 4 weken.

 

Plaatsing batterijen

 

Tips en adviezen

1. De levensduur van een hoortoestelbatterij hangt af van zijn grootte en de mate waarin u uw hoortoestel gebruikt.

2. De levensduur wordt korter wanneer de hoortoestellen luid staan bij zwaardere gehoorverliezen, als u accessoires gebruikt die extra kracht gebruiken, of als u het hoortoestel ’s nachts vergeet uit te zetten.

3. Wij adviseren u om uw batterijen op kamertemperatuur te bewaren. Voorkom dat batterijen op een zeer warme locatie worden bewaard. Dit verkort de levensduur aanzienlijk.

4. Een zeer koude bewaartemperatuur is ook niet te adviseren, evenals het los bewaren van de batterij in bijvoorbeeld de zak van uw jas.

5. Ventileer ‘s nachts het batterijencompartiment van uw hoortoestel.

6. Breng de batterijen niet in contact met metalen voorwerpen.

7. Hoorapparaten werken op luchtzink batterijen. Eens het beschermstickertje verwijderd is, begint de batterij automatisch te verbruiken. Dit kan je niet meer stopzetten door het stickertje terug te kleven.

8. Laat het stickertje op de batterij totdat u deze gaat gebruiken. Wacht na het verwijderen een minuut voordat u de batterij in uw hoortoestel plaatst. Dit zorgt ervoor dat de buitenlucht zich goed kan vermengen met de inhoud van de batterij, zodat deze optimaal werkt.

9. De batterijen zijn gemakkelijk te verwijderen en te plaatsen in het hoortoestel met behulp van een magneetstaafje.

10. Neem altijd een extra pakje batterijen mee zodat u uw gehoor niet verliest op kritieke momenten.

11. Gebruikte batterijen dienen als klein gevaarlijk afval ingeleverd te worden op het containerpark of andere verzamelplaatsen zoals de plaatselijke supermarkt.

12.Batterijen zijn bruikbaar tot einde houdbaarheidstermijn. Deze vindt je meestal terug aan de achterzijde van de verpakking.