Batterijen

Er bestaan vier types batterijen met elk een eigen uniek nummer alsook een vaste kleur van sticker. Uw hoortoestel werkt enkel met de juiste batterij.

Home » Hoortoestellen » Batterijen

Verschillende types

Er bestaan vier types van hoortoestelbatterijen met elk een eigen uniek nummer alsook vaste kleur van sticker. Uw hoortoestel werkt enkel met de juiste batterij. Indien u een fout type gebruikt, zal de batterij groter of kleiner zijn dan de batterijlade van uw hoortoestel en bijgevolg niet werken. Controleer altijd welk type batterij u nodig hebt vooraleer u er aankoopt.

batterij 13: Deze batterij heeft standaard een oranje sticker. Het is de meest gebruikte batterij bij achter-het-oor toestellen. De gemiddelde levensduur ervan is 14 dagen.

batterij 312: Een bruine sticker is kenmerkend voor deze batterij. Ze is platter dan een 13-batterij en gaat daarom minder lang mee, gemiddeld 7 dagen. Open achter-het-oor en luidspreker-in-het-oor toestellen werken doorgaans op deze batterij.

batterij 10: De kleinste batterij is batterij nummer 10 met een gele sticker. Ze gaat gemiddeld slechts 5 dagen mee en wordt vooral gebruikt bij in-het-oor toestellen en toestellen met externe microfoon.

batterij 675: Voor power-toestellen, grote achter-het-oor apparaten voor zware verliezen, wordt een 675-batterij gebruikt met een blauwe sticker. Deze batterij is merkbaar groter dan een 13-batterij en gaat daardoor ook langer mee, gemiddeld 3 tot 4 weken.

Plaatsing batterijen

Tips en adviezen

Download hier onze informatiefiche met tips en adviezen rond hoorapparaat batterijen: Tips voor hoortoestel batterijen