Drogen

Droogtabletten of een droogbox worden aangeraden om uw hoortoestel te drogen als het in contact komt met vocht, dit om een langere levensduur te garanderen.

Home » Hoortoestellen » Drogen

Hoortoestellen en vocht

Het is zeer belangrijk dat uw toestel niet in aanraking komt met vocht. Draag uw hoortoestel niet bij het nemen van een bad of een douche, bij het zwemmen of bij de kapper. Maar ook transpiratievocht zorgt voor problemen omdat dit zouten en zuren bevat die de werking en levensduur van het hoortoestel negatief kunnen beïnvloeden. Daarom adviseren wij u uw hoortoestel ook regelmatig te drogen. Hier bestaan onderhoudsproducten voor die het vocht zoveel mogelijk uit het apparaat weg houden, zoals droogtabletten of een droogbox.

Download hier onze informatiefiche over het drogen van uw hoortoestel: Adviezen_drogen van de hoortoestellen_2022

Droogtabletten

  • Wat heb je nodig?                           droogtabletten

Droogtabletten en een doosje dat goed afgesloten kan worden.

  • Hoe ga je te werk?

Stap 1: Haal een droogtablet uit de verpakking en leg ze in het doosje.

Hierbij is het heel belangrijk dat de droogtablet met de kartonnen kant naar boven gedraaid ligt.

Stap 2: Haal de batterijen uit de hoortoestellen en laat de batterijlades geopend. Leg de hoortoestellen in het doosje (indien mogelijk op de droogtablet). Zorg dat het doosje goed gesloten is!

Stap 3: Laat de hoortoestellen een hele nacht in het doosje met de droogtablet liggen.

Stap 4: Haal de hoortoestellen terug uit het doosje en steek de batterijen opnieuw in de batterijlade. Zorg ervoor dat het doosje terug goed afgesloten wordt! U kan de droogtablet namelijk meerdere keren gebruiken. Deze blijft 2 à 3 maanden bruikbaar.  Indien de oranje kleur van de droogtablet wit is geworden, vervangt u de droogtablet.

Droogbox

droogbox hoorapparaat

Indien je een nog efficiëntere droogformule wenst, adviseren wij u een elektronische droogbox. Een droogbox bevat UV-C licht dat bacteriedodende eigenschappen heeft. De luchtstroom die gegenereerd wordt door de droogbox, houdt uw apparaat vrij van oxidatie. Dit zorgt dus voor een langere levensduur van het hoortoestel maar ook voor meer hygiëne bij het dragen van de hoortoestellen. Bij het gebruik van oplaadbare hoortoestellen lijkt de combinatie met een droogbox niet zo vanzelfsprekend. Er bestaan gelukkig wel enkele oplossingen voor: opladers met ruimte om een droogtablet in te plaatsen, droogboxen die over een oplader gezet kunnen worden en zelfs opladers met een ingebouwde droogbox-functie.

 

 

 

Oplader met droogfunctie

 

Bij oplaadbare hoorapparaten is de IP-rating van de toestellen hoger dan bij hoorappaten die werken met wegwerpbatterijen. Zo zijn deze toestellen IP-68 wat maakt dat ze in theorie waterdicht zijn. Mensen die overmatig zweten of vaak in heel vochtige omgevingen zitten, kunnen wel nog steeds gebaat zijn bij het regelmatig drogen van het h

oorapparaat. Aangezien oplaadbare hoorappaten ’s nachts in de oplader zitten, is het drogen van deze apparaten met een elektronische droogbox niet zo handig. Hiervoor voorzien enkele fabrikanten opladers met een ingebouwde droogfunctie. Naast een oplaadcyclus kan dan ook gekozen worden voor een droogcyclus, vaak gecombineerd met UV-C licht om bacterieën te doden.