Nancy Van Looveren

Zaakvoerder
Logopedist, Audicien, Tinnitustherapeut & Benaudira hoortrainer

Home » Teamleden » Nancy Van Looveren
Nancy Van Looveren

In 1995 had ik mijn diploma als logopediste op zak maar al enkele jaren geïnspireerd door de autobiografie van Helen Keller studeerde ik verder in de postacademische richting “Hearing Signs” aan de Universiteit Antwerpen.  Twee jaar later behaalde ik mijn erkenningsnummer Audicien bij het Riziv.

Ondertussen schreef ik samen met 2 logopedisten aan Het Denkertje, een metalinguïstisch trainingsprogramma voor kinderen met een talige leeftijd van 5 tot 8 jaar (wordt uitgegeven door VVL).  De realisatie van dit oefenprogramma kwam tot stand dankzij een jarenlange vriendschap en de ervaring met de kinderen die ik begeleidde als logopediste.

Meer dan vijftien jaar combineerde ik mijn job als logopediste met een job als audioloog/audicien.  Ik genoot enorm van het werken met kinderen en hun ouders.  Met veel plezier volgde ik een postgraduaat opleiding rond leerstoornissen.  Maar omdat een logopediste vaak lastige werkuren heeft, besliste ik om mijn avonduren te beperken omwille van mijn gezin.  Ik blijf mij echter bijscholen als logopediste om het team van therapeuten (logopedie – ergotherapie – psychologie) te ondersteunen via overleg en tijdens onze maandelijkse teamvergaderingen.  Door samen te werken willen we onze kennis en vaardigheden bundelen en verbeteren om zo te komen tot evidence-based-practice.

Audiologie is een zeer boeiend vak want het is zo veel meer dan een hoortoestel aanpassen.  Het vraagt kennis van goed onderzoek (gehoordrempel – spraak verstaan – spraak in ruis – richting horen – auditieve verwerking) vooraleer je iemand goed advies kan geven over wat een goede oplossing zou kunnen zijn voor het gehoorprobleem.  De hoortoesteltechnologie evolueert in een razend tempo.  Mijn eerste hoortoestellen paste ik nog aan met een schroevendraaier, ondertussen stream je geluid van je iPhone naar je hoortoestel!

Hoorhulpmiddelen en/of hoortraining zorgen er voor dat je een slechthorende nog meer kunt helpen op vlak van gehoor en communicatie met zijn omgeving.  Gehoorrevalidatie boeit mij enorm.  Ik vind het jammer dat de waarde van hoortraining vaak onderschat wordt.

Enkele jaren geleden volgde ik een opleiding tot tinnitustherapeut.  Een complexe materie maar opnieuw een enorme verrijking.  Samen met mijn collega’s psychologen begeleiden we personen met tinnitus met een cliëntgerichte therapie.

Ik ben trots op “mijn team”!  Een team is meer dan de optelsom der delen.  Door samen te werken met anderen leer je bovendien veel over jezelf.
Sometimes the most ordinary things could be made extraordinary, simply by doing them with the right people. – Nicholas Sparks

Publicaties

Riziv nummer Logopedie: 5/86210/58/801

Riziv nummer Audiologie: 6/71011/35/700