Home » Teamleden » Astrid Buelens
Astrid Buelens

Toen ik tijdens het laatste middelbaar nadacht over mijn verdere studiekeuze ging mijn interesse eerst uit naar logopedie. Ik vond dit namelijk prima aansluiten bij mijn toenmalige hobby’s: voordracht, chiro & toneel.

Na de infodag over de richting ”logopedische en audiologische wetenschappen” aan de KULeuven was ik echter helemaal overtuigd van dat andere vakgebied. Ik wist zeker: Audiologie is iets voor mij! In 2015 behaalde ik mijn master en ik volgde aansluitend een postgraduaat in de audiologie en hoortoestelaanpassing.

In het werkveld heb ik me steeds toegespitst op hoortoestelaanpassing. Het fijnste aan de job is om een rol te spelen in het verbeteren van mensen hun levenskwaliteit. Leuk is ook de combinatie tussen een patiëntgericht deel en het meer technische deel van de hoorapparaten zelf.

Sinds eind 2022 maak ik deel uit van het team Hoorzorg Van Looveren.  Als audioloog evalueer ik het gehoor en begeleid ik mensen bij het zoeken naar de meest geschikte hooroplossing. Daarbij hoort ook het instellen & bijregelen van hoortoestellen en oorafdrukken maken voor op maat gemaakte gehoorbescherming.