Eva Pleumeekers

Klinisch psychologe & Gezondheidspsychologe

Home » Teamleden » Eva Pleumeekers

Samen met mijn collega, Tine Luyten, sta ik in voor de psychologische begeleiding van kinderen en volwassenen. Je kan mij woensdag vinden in het Medisch Centrum te Antwerpen. Vrijdag ben ik aanwezig op de praktijk te Borsbeek. Ik doe vooral de begeleiding van mensen met tinnitus en hyperacusis. Hiernaast zie ik ook mensen met meer algemene klachten die niet gerelateerd zijn aan het gehoor. Dit kan gaan om burn-out, laag zelfbeeld, angst- en depressieproblematiek, relationele problemen, piekeren, problemen met spannings- en emotieregulatie, slaapproblemen…

Ik studeerde in 2012 af aan de KULeuven als Master in de klinische en gezondheidspsychologie, optie volwassenen. Tijdens mijn stage in Psychiatrisch Ziekenhuis Asster koos ik voor de afdelingen Algemene Psychiatrie (stemmings-, angst- en persoonlijkheidsstoornissen) en Psychose. Hier gaf ik zowel individuele als groepstherapie. Ook diagnostiek (intelligentie-, geheugen en persoonlijkheidsonderzoek) kwam ruimschoots aan bod. Binnen de basisdiscipline sociale psychologie heb ik onderzoek gedaan voor mijn masterproef. Hierna heb ik in 2013 mijn opleiding Master in Management, tevens aan de KULeuven, afgerond. Ik heb gekozen om mijn masterpaper te schrijven over de motieven achter straf.

In het kader van tinnitus heb ik in oktober 2015 de Tinnitus Retraining Therapy (TRT) opleiding te Utrecht gevolgd. Deze opleiding werd gegeven door de oprichters van TRT, Pawel en Margaret Jastreboff. Gezien mijn affiniteit met de stroming Acceptance and Commitment Therapy (ACT), heb ik de zesdaagse ACT-opleiding te Ranst gevolgd.

 

 Opleidingen

  • Bachelor en Master in de Klinische Psychologie en Gezondheidspsychologie (KULeuven, 2007-2012)
  • Master in Management (KULeuven, 2012-2013)
  • Tinnitus Retraining Therapy door Jastreboff (Utrecht, 2015)
  • Opleiding ACT (Ranst, 2016)

Beroepsorganisaties

Erkend lid van de Psychologencommissie

VVKP – Vlaamse vereniging voor Klinische Psychologie

BFP – Belgische Federatie van Psychologen

Erkenningsnummer 892114637