Eva Pleumeekers

Klinisch psycholoog & Gezondheidspsycholoog

Home » Teamleden » Eva Pleumeekers
Eva Pleumeekers

Als klinisch psychologe sta ik in voor de begeleiding van volwassenen. Je kan mij op donderdag  en ook op vrijdagavond vinden op de praktijk in Borsbeek. Op vrijdagnamiddag ben ik aanwezig in Aartselaar. Ik begeleid mensen in het leren omgaan met tinnitus en hyperacusis. Hiernaast zie ik ook mensen met meer algemene klachten die niet gerelateerd zijn aan het gehoor. Dit kan gaan over burn-out, laag zelfbeeld, angst- en depressieproblematiek, relationele problemen, piekeren, problemen met spannings- en emotieregulatie, slaapproblemen…

Ik studeerde in 2012 af aan de KULeuven als Master in de klinische en gezondheidspsychologie, optie volwassenen. Tijdens mijn stage in Psychiatrisch Ziekenhuis Asster koos ik voor de afdelingen Algemene Psychiatrie (stemmings-, angst- en persoonlijkheidsstoornissen) en Psychose. Hier gaf ik zowel individuele als groepstherapie. Ook diagnostiek (intelligentie-, geheugen en persoonlijkheidsonderzoek) kwam ruimschoots aan bod. Binnen de basisdiscipline sociale psychologie heb ik onderzoek gedaan voor mijn masterproef. Hierna heb ik in 2013 mijn opleiding Master in Management, tevens aan de KULeuven, afgerond. Ik heb gekozen om mijn masterpaper te schrijven over de motieven achter straf.

In het kader van tinnitus heb ik in oktober 2015 de Tinnitus Retraining Therapy (TRT) opleiding te Utrecht gevolgd. Deze opleiding werd gegeven door de oprichters van TRT, Pawel en Margaret Jastreboff. Gezien mijn affiniteit met de stroming Acceptance and Commitment Therapy (ACT), heb ik de zesdaagse ACT-opleiding te Ranst gevolgd. Daarnaast rond ik in 2021 mijn specialisatie af als gedragstherapeut.

 

 Opleidingen

  • Bachelor en Master in de Klinische Psychologie en Gezondheidspsychologie (KULeuven, 2007-2012)
  • Master in Management (KULeuven, 2012-2013)
  • Tinnitus Retraining Therapy door Jastreboff (Utrecht, 2015)
  • Opleiding ACT (Ranst, 2016)
  • Postgraduaat gedragstherapie (KULeuven, 2017-2021)
  • Kortdurende opleiding CFT (Compassion Focused Therapy) (2020)

Beroepsorganisaties

Erkend lid van de Psychologencommissie

VVKP – Vlaamse vereniging voor Klinische Psychologie

BFP – Belgische Federatie van Psychologen

VVGT – Vlaamse Vereniging voor GedragsTherapie

Erkenningsnummer 892114637