Ayesha Compernol

Audioloog & Benaudira hoortrainer

Home » Teamleden » Ayesha Compernol
Ayesha Compernol

Ik ben van nature een zorgend type en heb steeds graag met jonge kinderen gewerkt in de jeugdbeweging. Een studie logopedie leek mij dan ook een ideale opleiding om deze twee te combineren en ik startte deze opleiding dan ook na het middelbaar op de Lessius Hogeschool in Antwerpen. Ik deed er onder andere stage bij Hoorzorg Van Looveren en studeerde in 2007 af als logopediste.

Als kind las ik dolgraag de boeken van de Babysittersclub, zeker die waarin Jessie gebarentaal leert als ze moet babysitten op een doof jongetje. Tijdens mijn studie logopedie kwam deze interesse terug meer op de voorgrond te staan en volgde ik een tweejarige cursus Vlaamse Gebarentaal bij Fevlado. Hierdoor kwamen zaken als dovencultuur, gehoor en hoorapparaten mijn interesse veld binnen en besloot ik nog een jaar Audiologie bij te studeren. Dit diploma behaalde ik in 2008 waarna ik aan de slag ging bij Hoorzorg Van Looveren als logopediste maar ook als audiologe, met hoortoestelaanpassing.

Mijn liefde voor gebarentaal was ondertussen erg aangewakkerd en zo combineerde ik mijn werk met een studie Vlaamse Gebarentaal in het CVO Crescendo in Mechelen. Sinds juni 2012 ben ik dan ook met trots gediplomeerde Tolk Vlaamse Gebarentaal. Jammer genoeg is de combinatie werk, gezinsleven en tolken voor mij momenteel niet haalbaar. Hierdoor tolk ik niet actief maar kunnen gebarentaligen wel op onze praktijk geholpen worden in gebarentaal.

Bij Hoorzorg Van Looveren werk ik als audiologe en doe ik hoortoestelaanpassing. Dit bestaat uit het uitvoeren van gehoormetingen en informatie verstrekken over gehoorverlies en gehoorbescherming, het aanmeten van op maat gemaakte doppen en instellen van hoortoestellen. In 2016 en 2017 verdiepte ik mij meer in de auditieve verwerking en volgde ik de opleiding tot Benaudira hoortherapeut. Door het afnemen van screeningen auditieve verwerking alsook opvolgen van de Benaudira individuele hoortraining, heb ik terug meer contact met kinderen. Velen van hen volgen logopedische therapie bij ons waardoor ik ook een nauw contact met de logopedisten uit ons team heb.

Riziv nummer Audiologie: 6/71439/92/700

Riziv nummer Logopedie: 6/01391/09/801