Home » Teamleden » Els Minnaert
Els Minnaert

Als kind en later als student was de school altijd een plek waar ik me thuis voelde. Misschien was het niet het leren op zich, maar wel de sfeer binnen een klasgroep of een enthousiaste leerkracht en de mogelijkheden om iets nieuws te kunnen leren, dat mij triggerde. Ik vond het zalig om uren te verdwijnen in de fantasiewereld van een boek en mijn favoriete hobby vroeger was inderdaad ‘schooltje’ spelen. Toch koos ik er eerst voor om technisch tekenaar te worden. In 1999 zette ik de stap naar het onderwijs als leerkracht lager onderwijs. Achttien jaar zette ik me in als klasjuf en ook een tijd als zorgleerkracht. Ik deed ervaring op in (multiculturele) klassen van het 1 ste t.e.m. 5 de leerjaar. Ook een tussenklas begeleiden, co-teachen, differentiëren op niveau van de kinderen, projecten uitwerken, …. is me niet vreemd. Dit traject was enorm boeiend en leerrijk.

Ik werk nog steeds met een hart voor kinderen en educatie binnen mijn huidige job, maar het rechtstreekse contact met de kinderen is er minder. Luisteren , zorgzaam omkaderen, creatief denken, geduldig zijn, kansen geven, doorzetten, groei-opties aanreiken, inhoud vormgeven …. zijn vaardigheden die ik inzet als Coördinator van het Onderwijsproject bij Mondiale Werken Regio Lier vzw.

Hier op de praktijk krijg ik de kans om mijn ervaring en verworven kennis als leerkracht toe te passen. Met kinderen aan de slag gaan, is echt wat ik graag doe. Samen ontdekken, oefenen en leren op een creatieve manier en dit met heel veel gedeeld enthousiasme. Dat is leerbegeleiding, voor mij.