Open-oor hoofdtelefoon Shokz

De Shokz open-oor hoofdtelefoons geven muziek door via beengeleiding en laten door de open gehoorgang ook het geluid van buitenaf: veiliger in het verkeer, aangenamer om te werken.

Home » Gehoorbescherming » Open-oor hoofdtelefoon Shokz

Wist u het al? Aftershokz heet voortaan Shokz.

Open-oor hoofdtelefoon Shokz

Een open-oor hoofdtelefoon kan de ideale hoofdtelefoon voor u zijn!

Stel: u wil graag een toertje lopen buiten. Beweging, frisse lucht en tegelijk genieten van een streepje muziek om uw looptempo op af te stemmen. Veel mensen botsen vaak op dezelfde ongemakken tijdens het lopen met muziek. De draad van je oortjes zit in de weg, de oortjes zelf blijven niet zitten en doordat je oren afgesloten zijn, ben je je niet bewust van je omgeving en kan het gevaarlijk worden om te lopen, fietsen of wandelen, … in het verkeer.

Muziek luisteren via beengeleiding

Aftershokz AirDankzij de Shokz “open ear headphone” zijn deze problemen nu voorbij. Deze hoofdtelefoon werkt via beengeleiding in plaats van luchtgeleiding zoals bij klassieke oortjes. De luidspreker van de oortjes bevindt zich net voor het oor. De trillingen die de geleider veroorzaakt op het bot worden doorgegeven en gaan rechtstreeks de trilharen in het slakkenhuis stimuleren die op hun beurt signalen aan de zenuw doorgeven. Doordat de gehoorgang niet afgesloten is, kunnen geluiden van buitenaf zoals een aankomende auto of iemand die praat, langs de natuurlijke wegn doorgegeven worden aan het slakkenhuis. Hierdoor kan je genieten van muziek en tegelijk je omgeving horen.

Opgelet: in een drukke omgeving met veel lawaai/rumoer kan het zijn dat je de muziek of je podcast minder goed hoort of verstaat. Net als bij gewone hoofdtelefoons is het belangrijk het volume niet te luid zetten om gehoorschade door lawaai te voorkomen.

 

Shokz hoofdtelefoons bestaan in verschillende modellen:

Sport


Shokz Openrun
Openrun: Een draadloze hoofdtelefoon die werkt via beengeleiding, koppelbaar met uw smartphone via bluetooth. Het is mogelijk telefoongesprekken te streamen naar de hoofdtelefoon. De Openrun is een lichtgewicht van 26 gram en zit comfortabel op het oor. Hij blijft goed zitten tijdens sporten zoals lopen of fietsen en kan onder de meeste helmen gedragen worden. Met IP67 rating is hij waterbestendig en kan hij tegen een regenbui. Hij is echter niet geschikt om te zwemmen. De batterij heeft een autonomie van 8u en met de snellaadfunctie win je 1,5u batterij op slechts 10 minuten opladen. De Openrun is beschikbaar in 2 maten.

 

 

 

Shokz Openrun Pro

 

Openrun Pro: Een nieuwere versie van de Openrun, met 2u meer autonomie (10 ipv 8u) en dezelfde snellaadfunctie. De muziekbeleving bij de Openrun Pro wordt verbeterd door een betere bas. De IP-rating bij dit model zit op IP55 (spatwaterdicht).

 

 

 

Shokz OpenmoveOpenmove: De Openmove is het instapmodel van de Shokz open-oor-hoofdtelefoons. Deze hoofdtelefoon wordt aangeraden voor dagdagelijks gebruik waarbij je graag muziek of een podcast luistert tijdens gewone activiteiten zoals strijken, wandelen, werken, etc. Dit model wordt minder voorgesteld voor gebruik tijdens sportactiviteiten. De IP-rating ligt op 55 (spatwaterdicht), het opladen gebeurt via een USB-C aansluiting die zorgt voor een autonomie van 6u. Met 29 gram weegt dit model iets meer dan de Openrun en de Openrun Pro.

Zwemmen

Aftershokz XtrainerzOpenswim: Een open-oor-hoofdtelefoon met IP68-certificaat en dus waterdicht tot op 2m diepte. Deze hoofdtelefoon is gemaakt om bij eender welke sport te kunnen dragen en in elke weersomstandigheid: lopen in de regen of muziek luisteren tijdens het zwemmen? Met de Openswimkan dit zonder problemen en dit tot wel 8u zonder opladen. Muziek beluisteren doe je met dit model niet via je smartphone en een bluetooth verbinding, wel via de ingebouwde MP3-speler met 4GB geheugen.. Het is daarom ook niet mogelijk met de Openswim telefoongesprekken te voeren.

Communicatie

Opencomm: De Shokz Opencomm is een draadloze hoofdtelefoon met boom-microfoon, speciaal ontworpen voor communicatie. Doordat hij ook werkt via beengeleiding, blijf je gespaard van een drukkend gevoel zoals bij een klassieke hoofdtelefoon. En je blijft je ook bewust van wat er rond jou gebeurt. Met de meegeleverde oordopjes kan je, indien gewenst, je ook afsluiten van storend omgevingslawaai. De microfoon met noise-cancelling zorgt voor een heldere opvang van jouw stem en filtert omgevingsgeluiden weg waardoor je gemakkelijk kunt bellen, ook met veel lawaai op de achtergrond. De Opencomm garandeert een spreektijd van 16u.

De Opencomm wordt vooral aangeraden voor communicatie op het werk als u vaak onderweg bent en/of mobiele gesprekken voert zoals vb in de bouw- of verkoopindustrie, de dienstverlenende jobs, transportsector of financiële sector.

Bij jobs in IT, het onderwijs, de boekhouding etc. waarbij u veel op kantoor of thuis werkt en vaak aan videobellen doet, wordt de Opencomm UC geadviseerd. Deze heeft een stabielere computerverbinding en werkt beter met verschillende software opties

 

Aftershokz Opencomm Aftershokz Opencomm 2

Luisterervaring met de Aftershokz Trekz Titanium (ouder model)

Aftershokz Trekz Titanium

  • Naam: Yannick
  • Leeftijd: 33 jaar
  • Beroep: ITHobby: motorrijden
  • In bezit van open-oor hoofdtelefoon sinds: januari 2017

“Het is initieel even wennen aan de sensatie van geluid dat uit het niets komt: je kan het niet lokaliseren maar je geraakt er snel aan gewoon. Soms twijfel ik of mijn muziek uit de koptelefoon of gewone luidsprekers komt, wat aangeeft hoe natuurlijk het geluid is. De bassen komen minder door in vergelijking. Hogere tonen zijn goed. Ik gebruik hem vaak voor podcasts.

Op het werk staat hij zacht voor achtergrondmuziek. Het grote voordeel is dat je je collega’s toch nog hoort ondanks dat je muziek luistert. Als het volume TE hoog wordt gezet, lekt er redelijk wat geluid. Tijdens het lopen of fietsen is het lekken van geluid uiteraard geen probleem. Bij echt luide volumes voel je een licht kriebelend gevoel daar waar de koptelefoon aansluit op je huid.

De koptelefoon draagt goed en je kan hem eigenlijk niet fout opzetten. Je voelt hem amper zitten en zelfs bij ‘bruuske’ bewegingen blijft hij goed aansluiten. Als je de koptelefoon eerst opzet, is hij effectief te gebruiken met een bril, onder een fietshelm en onder en muts. In combinatie met een sjaal of een jas met hoge kraag kan het gebeuren dat de beugel achteraan wrijft tegen de sjaal/kraag, wat zich voornamelijk voordoet bij achterom kijken.

De Bluetooth verbinding werkt uitstekend en het is zalig om geen zorgen te moeten maken om draden. Ik heb hem gekoppeld met 2 toestellen (iPhone en MacBook) en het wisselen tussen toestel gaat telkens probleemloos. De iPhone geeft handig het batterij niveau weer in de status bar. Qua batterijduur heb ik geen klachten en heb geen reden om aan de aangegeven 6 uur te twijfelen. Ik heb het nog niet exact getimed. De knop om je muziek te pauzeren of naar het volgende liedje te gaan is echt gemakkelijk.

Ik gebruik de koptelefoon nog altijd en ben er zeer content van, zowel op het werk als voor het sporten. Tijdens het lopen blijft hij perfect zitten en je kan het volume best hoog zetten zonder de omgevingsgeluiden te overstemmen. Het vreemdste gebruik is bij het stofzuigen: in combinatie met zware moto-doppen hoor ik niets van de stofzuiger maar kan ik perfect naar podcasts/muziek luisteren wat een surreële ervaring is.

Mijn gebruik:

  • Op de fiets, zonder helm
  • Tijdens het lopen inclusief muts
  • Tijdens het stofzuigen met oordoppen in
  • Tijdens het werk voor achtergrond muziek
  • Thuis voor muziek & podcasts”