Open-oor hoofdtelefoon

De Trekz Titanium open-oor hoofdtelefoon van Aftershokz geeft muziek door via beengeleiding en laat door de open gehoorgang ook het geluid van verkeer door.

Home » Gehoorbescherming » Open-oor hoofdtelefoon

Open-oor hoofdtelefoon

Een open-oor hoofdtelefoon kan de ideale hoofdtelefoon voor u zijn!

Stel: u wil graag een toertje lopen buiten. Beweging, frisse lucht en tegelijk genieten van een streepje muziek om uw looptempo op af te stemmen. Veel mensen botsen vaak op dezelfde ongemakken tijdens het lopen met muziek. De draad van je oortjes zit in de weg, de oortjes zelf blijven niet zitten en doordat je oren afgesloten zijn, ben je je niet bewust van je omgeving en kan het gevaarlijk worden om te lopen, fietsen of wandelen, … in het verkeer.

Muziek luisteren via beengeleiding

Aftershokz AirDankzij de Aftershokz “open ear headphone” zijn deze problemen nu voorbij. Deze hoofdtelefoon werkt via beengeleiding in plaats van luchtgeleiding zoals bij klassieke oortjes. De luidspreker van de oortjes bevindt zich net voor het oor. De trillingen die de geleider veroorzaakt op het bot worden doorgegeven en gaan rechtstreeks de trilharen in het slakkenhuis stimuleren die op hun beurt signalen aan de zenuw doorgeven. Doordat de gehoorgang niet afgesloten is, kunnen geluiden van buitenaf zoals een aankomende auto of iemand die praat, langs de natuurlijke wegn doorgegeven worden aan het slakkenhuis. Hierdoor kan je genieten van muziek en tegelijk je omgeving horen.

 

 

Aftershokz hoofdtelefoons bestaan in verschillende modellen:

Sport

Aftershokz Air 2Air: Een draadloze hoofdtelefoon die werkt via beengeleiding, koppelbaar met uw smartphone via bluetooth. Het is mogelijk telefoongesprekken te streamen naar de hoofdtelefoon. Na een oplaadproces van 1,5u kan de hoofdtelefoon 6u lang ononderbroken gebruikt worden. Door de goede pasvorm over de oorschelp en achter de nek, blijft de hoofdtelefoon goed zitten tijdens het sporten en kan hij gecombineerd worden met het dragen van bril en/of helm. Dankzij het IP55 certificaat is de hoofdtelefoon ook bestand tegen zweet, stof en vochtigheid. Het titanium-frame zorgt voor een licht-gewicht hoofdtelefoon van slechts 30 gram.

 

Aftershokz AirOpenmove: Een lichtere en nieuwere versie dan de Aftershokz Air met een nog betere geluidskwaliteit voor een betaalbaardere prijs. Het opladen gebeurt via USB-C.

 

 

Aftershokz AeropexAeropex: Dit model van de Aftershokz is met zijn 26 gram nog lichter en beschikt over 5.0 bluetooth (de andere modellen over 4.1 of 4.2). Opladen gaat via een magnetische inductiekabel in plaats van micro-USB kabel en de hoofdtelefoon is IP67 waardoor hij beter tegen vocht en vuil kan dan de Aftershokz Air en Openmove. De Aeropex batterij heeft ook een autonomie van 8u, tegenover 6u bij de voorgaande modellen.

 

Zwemmen

Aftershokz XtrainerzXtrainerz: Een open-oor-hoofdtelefoon met IP68-certificaat en dus waterdicht. Deze hoofdtelefoon is gemaakt om bij eender welke sport te kunnen dragen en in elke weersomstandigheid: lopen in de regen of muziek luisteren tijdens het zwemmen? Met de Xtrainerz kan dit zonder problemen. Muziek beluisteren doe je met dit model niet via je smartphone en een bluetooth verbinding, wel via de ingebouwde MP3-speler. Het is daarom ook niet mogelijk met de Xtrainerz telefoongesprekken te voeren.

Communicatie

Opencomm: De Aftershokz Opencomm is een nieuwe draadloze hoofdtelefoon met boom-microfoon, speciaal ontworpen voor communicatie. Doordat hij ook werkt via beengeleiding, blijf je gespaard van een drukkend gevoel zoals bij een klassieke hoofdtelefoon. En je blijft je ook bewust van wat er rond jou gebeurt. Met de meegeleverde oordopjes kan je, indien gewenst, je ook afsluiten van storend omgevingslawaai. De microfoon met noise-cancelling zorgt voor een heldere opvang van jouw stem en filtert omgevingsgeluiden weg waardoor je gemakkelijk kunt bellen, ook met veel lawaai op de achtergrond. De Opencomm garandeert een spreektijd van 16u.

Aftershokz Opencomm Aftershokz Opencomm 2

We beschikken over een demostand van een Aftershokz Trekz in onze wachtzaal te Borsbeek.  Dus wie graag overtuigd wordt door de goede luisterkwaliteit, kan de Aftershokz komen uittesten in Borsbeek!

Luisterervaring met de Aftershokz Trekz Titanium

Aftershokz Trekz Titanium

  • Naam: Yannick
  • Leeftijd: 33 jaar
  • Beroep: ITHobby: motorrijden
  • In bezit van open-oor hoofdtelefoon sinds: januari 2017

“Het is initieel even wennen aan de sensatie van geluid dat uit het niets komt: je kan het niet lokaliseren maar je geraakt er snel aan gewoon. Soms twijfel ik of mijn muziek uit de koptelefoon of gewone luidsprekers komt, wat aangeeft hoe natuurlijk het geluid is. De bassen komen minder door in vergelijking. Hogere tonen zijn goed. Ik gebruik hem vaak voor podcasts.

Op het werk staat hij zacht voor achtergrondmuziek. Het grote voordeel is dat je je collega’s toch nog hoort ondanks dat je muziek luistert. Als het volume TE hoog wordt gezet, lekt er redelijk wat geluid. Tijdens het lopen of fietsen is het lekken van geluid uiteraard geen probleem. Bij echt luide volumes voel je een licht kriebelend gevoel daar waar de koptelefoon aansluit op je huid.

De koptelefoon draagt goed en je kan hem eigenlijk niet fout opzetten. Je voelt hem amper zitten en zelfs bij ‘bruuske’ bewegingen blijft hij goed aansluiten. Als je de koptelefoon eerst opzet, is hij effectief te gebruiken met een bril, onder een fietshelm en onder en muts. In combinatie met een sjaal of een jas met hoge kraag kan het gebeuren dat de beugel achteraan wrijft tegen de sjaal/kraag, wat zich voornamelijk voordoet bij achterom kijken.

De Bluetooth verbinding werkt uitstekend en het is zalig om geen zorgen te moeten maken om draden. Ik heb hem gekoppeld met 2 toestellen (iPhone en MacBook) en het wisselen tussen toestel gaat telkens probleemloos. De iPhone geeft handig het batterij niveau weer in de status bar. Qua batterijduur heb ik geen klachten en heb geen reden om aan de aangegeven 6 uur te twijfelen. Ik heb het nog niet exact getimed. De knop om je muziek te pauzeren of naar het volgende liedje te gaan is echt gemakkelijk.

Ik gebruik de koptelefoon nog altijd en ben er zeer content van, zowel op het werk als voor het sporten. Tijdens het lopen blijft hij perfect zitten en je kan het volume best hoog zetten zonder de omgevingsgeluiden te overstemmen. Het vreemdste gebruik is bij het stofzuigen: in combinatie met zware moto-doppen hoor ik niets van de stofzuiger maar kan ik perfect naar podcasts/muziek luisteren wat een surreële ervaring is.

Mijn gebruik:

  • Op de fiets, zonder helm
  • Tijdens het lopen inclusief muts
  • Tijdens het stofzuigen met oordoppen in
  • Tijdens het werk voor achtergrond muziek
  • Thuis voor muziek & podcasts”