Open-oor hoofdtelefoon

De Trekz Titanium open-oor hoofdtelefoon van Aftershokz geeft muziek door via beengeleiding en laat door de open gehoorgang ook het geluid van verkeer door.

Home » Gehoorbescherming » Open-oor hoofdtelefoon

Open-oor hoofdtelefoon

Een open-oor hoofdtelefoon kan de ideale hoofdtelefoon voor u zijn!

Stel: u wil graag een toertje lopen buiten. Beweging, frisse lucht en tegelijk genieten van een streepje muziek om uw looptempo op af te stemmen. Veel mensen botsen vaak op dezelfde ongemakken tijdens het lopen met muziek. De draad van je oortjes zit in de weg, de oortjes zelf blijven niet zitten en doordat je oren afgesloten zijn, ben je je niet bewust van je omgeving en kan het gevaarlijk worden om te lopen in het verkeer.

Muziek luisteren via beengeleiding

Dankzij de Aftershokz “open ear headphone” zijn deze problemen nu voorbij. Deze hoofdtelefoon werkt via beengeleiding in plaats van luchtgeleiding zoals bij klassieke oortjes. De luidspreker van de oortjes bevindt zich net voor het oor en steunt op het kaakgewricht. De trillingen die de geleider veroorzaakt op het bot worden doorgegeven en gaan rechtstreeks de trilharen in het slakkenhuis stimuleren die op hun beurt signalen aan de zenuw doorgeven. Doordat de gehoorgang niet afgesloten is, kunnen geluiden van buitenaf zoals een aankomende auto of iemand die praat, langs de natuurlijke weg van gehoorgang, trommelvlies en gehoorbeentjes doorgegeven worden aan het slakkenhuis. Hierdoor kan je genieten van muziek en tegelijk je omgeving horen.

Specificaties open-oor hoofdtelefoon

De Aftershokz open-oor-hoofdtelefoon is beschikbaar in verschillende modellen:

Trekz: Een draadloze hoofdtelefoon, koppelbaar met uw smartphone via bluetooth. Het is zelfs mogelijk telefoongesprekken te horen via de hoofdtelefoon. Na een oplaadproces van 1,5u kan de hoofdtelefoon 6u lang ononderbroken gebruikt worden. Door de goede pasvorm over de oorschelp en achter de nek, blijft de hoofdtelefoon goed zitten tijdens het sporten en kan hij gecombineerd worden met het dragen van bril en/of helm. Dankzij het IP55 certificaat is de hoofdtelefoon ook bestand tegen zweet, stof en vochtigheid.

Air: Deze open-oor-hoofdtelefoon is de opvolger van de Trekz. Hij is volledig gemaakt uit titanium (de Aftershokz Trekz slechts gedeeltelijk) en daardoor 6 gram lichter. De hoofdtelefoon zit bijgevolg nog comfortabeler op het hoofd.

Xtrainerz: Een open-oor-hoofdtelefoon met IP68-certificaat en dus waterdicht. Deze hoofdtelefoon is gemaakt om bij eender welke sport te kunnen dragen en in elke weersomstandigheid: lopen in de regen of muziek luisteren tijdens het zwemmen? Met de Xtrainerz kan dit zonder problemen. Muziek beluisteren doe je met dit model niet via je smartphone en een bluetooth verbinding, wel via de ingebouwde MP3-speler. Het is daarom ook niet mogelijk met de Xtrainerz telefoongesprekken te voeren.

Aeropex: Het allernieuwste model van de Aftershokz is met zijn 26 gram nog lichter en beschikt over 5.0 bluetooth (de andere modellen over 4.1 of 4.2). Opladen gaat via een magnetische inductiekabel in plaats van micro-USB kabel en de hoofdtelefoon is IP67 waardoor hij beter tegen vocht en vuil kan de Titanium of Air.

We beschikken over een demostand van de Aftershokz Trekz in onze wachtzaal te Borsbeek.  Dus wie graag overtuigd wordt door de goede luisterkwaliteit, kan de Aftershokz komen uittesten in Borsbeek!

Luisterervaring met de Aftershokz Trekz Titanium

Onze eerste klant die deze open-oor hoofdtelefoon aankocht, vertelt u hieronder zijn ervaringen:Aftershokz Trekz Titanium

  • Naam: Yannick
  • Leeftijd: 33 jaar
  • Beroep: ITHobby: motorrijden
  • In bezit van open-oor hoofdtelefoon sinds: januari 2017

“Het is initieel even wennen aan de sensatie van geluid dat uit het niets komt: je kan het niet lokaliseren maar je geraakt er snel aan gewoon. Soms twijfel ik of mijn muziek uit de koptelefoon of gewone luidsprekers komt, wat aangeeft hoe natuurlijk het geluid is. De bassen komen minder door in vergelijking. Hogere tonen zijn goed. Ik gebruik hem vaak voor podcasts.

Op het werk staat hij zacht voor achtergrondmuziek. Het grote voordeel is dat je je collega’s toch nog hoort ondanks dat je muziek luistert. Als het volume TE hoog wordt gezet, lekt er redelijk wat geluid. Tijdens het lopen of fietsen is het lekken van geluid uiteraard geen probleem. Bij echt luide volumes voel je een licht kriebelend gevoel daar waar de koptelefoon aansluit op je huid.

De koptelefoon draagt goed en je kan hem eigenlijk niet fout opzetten. Je voelt hem amper zitten en zelfs bij ‘bruuske’ bewegingen blijft hij goed aansluiten. Als je de koptelefoon eerst opzet, is hij effectief te gebruiken met een bril, onder een fietshelm en onder en muts. In combinatie met een sjaal of een jas met hoge kraag kan het gebeuren dat de beugel achteraan wrijft tegen de sjaal/kraag, wat zich voornamelijk voordoet bij achterom kijken.

De Bluetooth verbinding werkt uitstekend en het is zalig om geen zorgen te moeten maken om draden. Ik heb hem gekoppeld met 2 toestellen (iPhone en MacBook) en het wisselen tussen toestel gaat telkens probleemloos. De iPhone geeft handig het batterij niveau weer in de status bar. Qua batterijduur heb ik geen klachten en heb geen reden om aan de aangegeven 6 uur te twijfelen. Ik heb het nog niet exact getimed. De knop om je muziek te pauzeren of naar het volgende liedje te gaan is echt gemakkelijk.

Ik gebruik de koptelefoon nog altijd en ben er zeer content van, zowel op het werk als voor het sporten. Tijdens het lopen blijft hij perfect zitten en je kan het volume best hoog zetten zonder de omgevingsgeluiden te overstemmen. Het vreemdste gebruik is bij het stofzuigen: in combinatie met zware moto-doppen hoor ik niets van de stofzuiger maar kan ik perfect naar podcasts/muziek luisteren wat een surreële ervaring is.

Mijn gebruik:

  • Op de fiets, zonder helm
  • Tijdens het lopen inclusief muts
  • Tijdens het stofzuigen met oordoppen in
  • Tijdens het werk voor achtergrond muziek
  • Thuis voor muziek & podcasts”

Heeft u interesse gekregen in deze hoofdtelefoon of bent u benieuwd hoe hij klinkt? Kom hem gerust eens uittesten in de wachtzaal van onze praktijk in Borsbeek.

Ook met de huidige verstrengde maatregelen mbt. het corona-virus blijven wij open. U kan op afspraak terecht in het hoorcentrum of bij de therapeuten. Leg uw afspraak vast via 03 322 73 91 en volg onze gedragsregels.