Op maat gemaakte doppen

Voor heel wat situaties bestaan er op maat gemaakte doppen om het gehoor te beschermen, met diverse dempingsmogelijheden en in verschillende kleuren.

Home » Gehoorbescherming » Op maat gemaakte doppen

Op maat gemaakte doppen

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten doppen die op maat gemaakt kunnen worden.

 

Slaapdoppen

slaapdoppenSlaapdoppen kunnen helpen bij slaapproblemen veroorzaakt door storend omgevingslawaai of een snurkende partner. Ze worden volledig op maat gemaakt in een uiterst soepel materiaal. Zo blijven ze goed op hun plaats en is er een goed draagcomfort. Ze vullen enkel de gehoorgang en zijn verkrijgbaar met of zonder handgreep. Ze geven een maximale demping van gemiddeld 30 dB. Wanneer er geopteerd wordt om een filter te plaatsen in de doppen, ligt de demping lager maar is er wel meer verluchting van het oor. Deze verluchting vergroot het draagcomfort.

 

Zwemdoppen

zwemdoppenOp maat gemaakte zwemdoppen worden gebruikt om te voorkomen dat er water in de oren komt. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn na plaatsing van buisjes. Zwemdoppen worden vervaardigd in een zachte silicone, die ook drijvend is. Ze vullen de gehoorgang en de volledige oorschelp waardoor ze erg goed op hun plaats blijven.

 

 

Muziekdoppen

muziekdoppenOp maat gemaakte muziekdoppen hebben een filter met een vlakke demping waardoor de geluidskwaliteit hetzelfde blijft maar u toch optimaal beschermd bent. Deze filters zijn beschikbaar in verschillende dempingswaarden zoals 10 dB, 15 dB, 19 dB en 22 dB. Het is ook mogelijk voor een full block filter te kiezen om een demping te bekomen van ongeveer 30 dB maar de verkregen demping is dan niet meer vlak en minder ideaal voor muzieksituaties. Deze filters kunnen verwisseld worden. Doordat de doppen worden getest op lekdichtheid bent u zeker van een goede pasvorm en effectieve bescherming.

 

 

Industriële doppen

industrie doppenIndustriële gehoorbescherming heeft een filter die aangepast wordt aan uw persoonlijke werksituatie. De filter dempt vooral de hoge (en meest schadelijke) tonen. Afhankelijk van de soort dop werkt deze met een filter met vaste demping of heeft de dop een ventiel waarbij de demping door de audioloog aangepast kan worden. Deze doppen worden steeds getest op lekdichtheid en garanderen u een goede pasvorm en effectieve bescherming.

 

 

Doppen voor motorrijders

moto doppenGehoorbescherming voor motorrijders heeft een aangepaste vorm en wordt gemaakt van een extra zacht materiaal zodat deze aangenaam onder de helm past. Ze werken met een specifieke filter om geluiden van turbulentie te verminderen. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende dempingswaarden zoals gemiddeld 23 dB, 25 dB of 28 dB demping.

 

 

 

Doppen voor schietsport

doppen schietsportBij doppen voor schietsport wordt gebruik gemaakt van een filter die impulsgeluiden onderdrukt. Hierdoor is er een optimale bescherming tegen piekgeluid op moment van het schot, met behoud van gesproken communicatie en omgevingsgeluid wanneer er zich geen schot voordoet.

 

 

 

MEP 2G

De MEP 2G oordoppen van Variphone zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers met verschillende toepassingen. In eenzelfde mal is het mogelijk verschillende filters te plaatsen, zoals een muziekfilter, een impactfilter voor schietsport, een filter voor tijdens het motorijden of een industriefilter. De extra filtersets zijn apart aan te kopen en zelf te verwisselen. Met een bluetooth-adapter is het mogelijk de MEP 2G oordoppen te gebruiken als soort in-ear monitor om vb. muziek van je smartphone te streamen.

Lekdichtheidstest

Om te controleren of de op maat gemaakte gehoorbescherming het oor volledig afsluit, kan bij de meeste oordoppen een lekdichtheidstest afgenomen worden. Via een adapter wordt er een lichte overdruk gecreëerd in de ruimte tussen de oordop en het trommelvlies. Als deze druk behouden blijft, sluit het oordopje de gehoorgang goed af. Bij een vermindering van deze druk is er sprake van lek, dit impliceert dat er toch nog extra geluid het oor kan binnendringen. Een goed resultaat op deze test garandeert een juiste pasvorm en zo een optimale bescherming tegen lawaai volgens de gekozen filter.

 

Terugbetaling op maat gemaakte gehoorbescherming

Sommige mutualiteiten voorzien een tussenkomst bij de aankoop van op maat gemaakte gehoorbescherming. De voorwaarden en het bedrag van de tussenkomst varieert per mutualiteit.

 

Opties oordoppen

De meeste oordoppen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en hebben ook de mogelijkheid een verbindingskoordje te laten bevestigen.

Levertermijn

Afhankelijk van het type van oordoppen varieert de levertermijn van 1 tot 4 weken.

Op maat gemaakte gehoorbescherming houdt steeds in dat er een afdruk van het oor moeten worden genomen om de juiste pasvorm te kunnen doorgeven aan de firma. Hiervoor wordt steeds op afspraak gewerkt. U kan telefonisch een afspraak maken via 03 322 73 91 of online.