Hulpmiddelen

Maak het dagelijkse leven terug toegankelijk – ondanks uw gehoorverlies – met hulpmiddelen voor uw deurbel, telefoon, gsm, wekker, tv, etc.

Home » Hoorhulpmiddelen » Hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten hulpmiddelen uit ons gamma. Er zijn van elke soort meerdere merken ter beschikking met elk zijn specificaties. Verdere informatie hieromtrent is verkrijgbaar bij onze audiologen. De keuze is steeds afhankelijk van uw noden en wensen.

Signalisatie systeem

hulpmiddelen; signalisatiesysteem telefoon en deurbelEen signalisatie systeem is een waarschuwingssyteem dat je kan gebruiken wanneer je telefoon, deurbel, babyfoon, etc. niet of slecht hoorbaar is zonder of met hoortoestellen. Het systeem bestaat steeds uit een zender die een bepaald signaal opvangt, zoals bijvoorbeeld een deurbel, en een ontvanger die het signaal omzet in een flits-, tril en/of geluidssignaal. Er bestaan verschillende soorten signalisatie systemen waarvan de meeste draadloos werken.

 

GSM en Smartphone

hulpmiddelen; gsm slechthorendenEr bestaan meerdere GSM toestellen en smartphones voor slechthorenden. Bij deze toestellen is het volume en de toon van het belsignaal alsook het gesprek regelbaar. Ze beschikken meestal over grotere toetsen. Ze zijn voorzien van bluetooth en kunnen, indien gewenst, gekoppeld worden aan een hoortoestel. Hierdoor is het mogelijk om rechtstreeks geluid te streamen van je smartphone naar je hoortoestel.

 

Telefoon

hulpmiddelen; telefoon slechthorendenEr bestaan draagbare en vaste telefoontoestellen aangepast voor slechthorenden. Bij deze toestellen is het volume en de toon van het belsignaal en van het telefoongesprek regelbaar. Sommigen beschikken ook over een flits- en/of trilsignaal. Er bestaat een mogelijkheid om ze aan een hoortoestel te koppelen.

 

Communicatie systeem

hulpmiddelen; communicatiesysteemEen communicatiesysteem kan een tussenoplossing zijn wanneer een hoorapparaat om een of andere reden niet mogelijk is. Het bestaat uit een kinbeugel met een volumeregelaar voor de slechthorende en een externe microfoon om het gesprek op te vangen. Bij sommige modellen is het bereik beperkt doordat de externe microfoon niet draadloos is.

 

 

TV-versterker

hulpmiddelen; draadloze hoofdtelefoonEen TV-versterker kan gebruikt worden wanneer het volume van de TV voor de omgeving storend luid wordt. Het werkt draadloos via FM of infrarood stralen. FM stralen hebben een groter bereik en worden niet verstoord door obstructies in de straallijn, terwijl dit wel het geval kan zijn bij infraroodstraling. De slechthorende kan het geluid van de TV ontvangen via een kinbeugel. Het volume kan aangepast worden naar wens en het is volledig oplaadbaar. Het kan eventueel gekoppeld worden aan een hoortoestel.

Naast een TV-versterker waarvan de ontvanger verwerkt zit in een kinbeugel, bestaat ook de mogelijkheid een kleine luidspreker te gebruiken die een draadloos signaal van uw televisietoestel ontvangt. Deze luidspreker kan u naast zich zetten en zal enkel daar het volume harder laten klinken, zonder uw buren of medeluisteraar te moeten storen met een hard volume dat de ganse kamer opvult.

In sommige gevallen kan er ook een ontvanger van het televisiesignaal verwerkt worden in uw hoortoestel. In dit geval spreekt men over accessoires voor uw hoorapparaat. Dit is steeds afhankelijk van het merk van uw toestel(len).

Wekker

hulpmiddelen; tril- en flitswekkerWanneer een klassieke wekker niet meer hoorbaar is, kan een wekker voor slechthorenden een oplossing zijn. Deze bestaan in een analoge of digitale versie en ze werken met behulp van een flits- en of trilsignaal. Het audiosignaal is bij dergelijke wekkers meestal regelbaar.

Indien u meer informatie wenst omtrent de hulpmiddelen, maak dan een afspraak op een van onze locaties zodat we dit samen met u kunnen bespreken. U kan ons bereiken via mailto:info@hoorzorgvanlooveren.org of via het algemeen nummer 03 322 73 91.