Hulpmiddelen
Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten hulpmiddelen uit ons gamma. Er zijn van elke soort meerdere merken ter beschikking met elk zijn specificaties. Verdere informatie hieromtrent is verkrijgbaar bij onze audiologen. De keuze is steeds afhankelijk van uw noden en wensen.
Signalisatie systeem
Een signalisatie systeem is een waarschuwingssyteem dat je kan gebruiken wanneer je telefoon, deurbel, babyfoon, rookmelder etc. niet of slecht hoorbaar is zonder of met hoortoestellen. Het systeem bestaat steeds uit een zender die een bepaald signaal opvangt, zoals bijvoorbeeld een deurbel, en een ontvanger die het signaal omzet in een flits-, tril en/of geluidssignaal. De ontvanger kan een draagbare flitslamp, een wekker en/of een draagbare ontvanger met luid audiosignaal zijn.
Bekijk hier het introductiefilmpje van Bellman Visit, het signalisatiesysteem dat wij meestal voorstellen.
Communicatie systeem
Een communicatiesysteem kan een tussenoplossing zijn wanneer een hoorapparaat om een of andere reden niet mogelijk is. Het bestaat uit een kinbeugel met een volumeregelaar voor de slechthorende en een externe microfoon om het gesprek op te vangen. Bij sommige modellen is het bereik beperkt doordat de externe microfoon niet draadloos is.
Bij een licht gehoorverlies, wanneer tussenkomst voor een hoorapparaat nog niet mogelijk is, kan een communicatiesysteem ook helpen op die momenten dat wat extra ondersteuning van de spraak nodig is. Met de oplaadbare, draadloze earbuds van Senhheiser kan spraak extra versterkt worden en omgevingsgeluid gedempt. Via een app kunnen persoonlijke instellingen eenvoudig aangepast worden. De earbuds zijn via bluetooth eenvoudig te verbinden met vb. smartphone of laptop om muziek draadloos te streamen.
TV-versterker
Een TV-versterker kan gebruikt worden wanneer het volume van de TV voor de omgeving storend luid wordt. Het werkt draadloos via FM of infrarood stralen. FM stralen hebben een groter bereik en worden niet verstoord door obstructies in de straallijn, terwijl dit wel het geval kan zijn bij infraroodstraling. De slechthorende kan het geluid van de TV ontvangen via een kinbeugel. Het volume kan aangepast worden naar wens en het is volledig oplaadbaar. Het kan eventueel gekoppeld worden aan een hoortoestel.
Een onopvallendere oplossing zijn draadloze oortjes van Sennheiser als versterker voor televisie. Hierbij wordt het geluid via bluetooth verzonden vanuit een tv-streamer die via kabel gekoppeld is met uw televisietoestel, naar earbuds in je oren. Via spraakhelderheid worden stemmen extra versterkt om zo het gesprek op televisie beter te kunnen verstaan. Deze earbuds kunnen ook via bluetooth verbonden worden met een ander mediatoestel.
In sommige gevallen kan er ook een ontvanger van het televisiesignaal verwerkt worden in uw hoortoestel. In dit geval spreekt men over accessoires voor uw hoorapparaat. Dit is steeds afhankelijk van het merk van uw toestel(len).
Wekker
Wanneer een klassieke wekker niet meer hoorbaar is, kan een wekker voor slechthorenden een oplossing zijn. Deze bestaan in een analoge of digitale versie en ze werken met behulp van een flits- en of trilsignaal. Het audiosignaal is bij dergelijke wekkers meestal regelbaar. Een wekker kan op zichzelf werken of ook ontvanger zijn van een signalisatiesysteem (zoals hierboven beschreven).
Indien u meer informatie wenst omtrent de hulpmiddelen, maak dan een afspraak op een van onze locaties zodat we dit samen met u kunnen bespreken. U kan ons bereiken via mailto:info@hoorzorgvanlooveren.org of via het algemeen nummer 03 322 73 91.