Relaxatie volwassenen

Leer bewust ontspannen door lichamelijke, mentale en/of ademhalingsoefeningen en laat je lichaam echt tot rust komen.

Home » Relaxatie » Relaxatie volwassenen

Relaxatie volwassen

Wordt het je allemaal teveel? Heb je het gevoel dat je gaat ‘crashen’? Loop je op de toppen van je tenen? Merk je op dat je klachten verergeren onder stress?

Ontspanning is zoveel meer dan op het einde van een stressvolle dag even een boek lezen, een bad nemen of de stoom af laten door te sporten.

Er zijn twee reacties in het centraal zenuwstelsel: de stress- en de relaxatiereactie.
In de stress reactie zijn er drie mogelijkheden: vechten, vluchten of verstijven. Er komen dan ook heel veel stofjes in je lichaam vrij die een krachtige fysieke reactie geven, de gekende adrenaline-stoot. Deze reactie is intens en kortdurend. Te lang in deze reactie overleven put uit.
In de relaxatie reactie zijn er ook drie mogelijkheden: verteren, helen en leven. De stoffen die in je lichaam vrijkomen, zoals acetylcholine, geven een rustige reactie die blijvend is. Leven in de relaxatiereactie is normaal en energierijk. Je bent efficiënt en productief, je geest is helder en je ademt diep en langzaam.

Stress geeft aanleiding tot allerlei klachten als:
* je na een stressvolle situatie niet terugkeert naar relaxatie
* een stressvolle situatie te lang blijft aanhouden

Het goede nieuws is dat nooit voor 100% in de stress reactie bent. Dat betekent dat je heel specifieke richtlijnen moet leren kennen om de altijd aanwezige relaxatie te ontdekken en verder ontspannen te leven. Om je daarbij te helpen, bekijken we hoe jij ontspanning het makkelijkste ontdekt: lichamelijk (de progressieve relaxatie), mentaal (principes van autogenen training en/of hartcoherentie) en/of ademhaling. Door eenvoudige oefeningen en hands-on correcties leer je ontspannen bewegen.

Enkel als de relaxatiereactie overheerst in je dagelijks leven, kan het helend effect voldoende sterk zijn en op termijn blijven. Relaxatie is een waardevol, zo niet noodzakelijke aanvulling om de tinnitus, hyperacusis of mysofonieklachten te verminderen. Aangezien de relaxatiereactie in heel je lichaam en geest actief is, heeft het ook gunstige effecten op andere problemen, zoals problemen met emotie- en stressregulatie, depressie, angstklachten, verwerkingsproblemen, psychosomatische klachten, burn-out en werkgerelateerde problemen, problemen rond zelfbeeld.

Nu kan je bewust kiezen om ontspannen te genieten van een boek, bad of je geliefde sport.

Afspraken kunnen gemaakt worden in de groepspraktijk Borsbeek bij Yves Verbeeck:

mail:  yves@yvesverbeeck.com
gsm: 0475725485
website: www.yvesverbeeck.com

(Opgelet: er kunnen geen afspraken relaxatie gemaakt worden via het algemene afsprakennummer van Hoorzorg Van Looveren)