Relaxatie kinderen

Lichaam en geest in balans brengen is ook bij kinderen erg belangrijk en dit kan via massagetechnieken, individueel, met kinderen onderling of in ouder-kind relatie.

Home » Relaxatie » Relaxatie kinderen

Kinderen

“Aanraken is een levensbehoefte.  Als wij als volwassenen van een massage kunnen genieten, kunnen kinderen dit zeker ook.  Het hoofd leeg maken, terug onze zintuigen gebruiken, dit is waar het omgaat.”

We leven in een hectische maatschappij waarbij veel van de kinderen verwacht wordt. Ze ‘moeten’ deelnemen aan allerlei activiteiten en presteren komt hierbij vaak op de voorgrond.  De ontspanning dat je kind nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen ontbreekt soms in de dagelijkse activiteiten.  Laat uw kind tot zichzelf komen, laat het voelen, ruiken, luisteren, …

Massage & relaxatie-oefeningen zijn uitstekende middelen om harmonie te creëren tussen lichaam en geest. Je kind leert ook alle indrukken van de drukke week te verwerken en los te laten.

 

Onderlinge kindermassage

Bij onderlinge kindermassage, waar kinderen per twee met elkaar werken, wordt de nadruk gelegd op respect, vertrouwen, geven en nemen. Al spelenderwijs leren de kinderen genieten van aanraking en maken ze kennis met de positieve effecten van massage.

 

Ouder-kind massage

Een ouder-kind massage vinden wij een echte aanrader! Massage is een bijzondere vorm van contact met je kind en heeft tal van voordelen.  Kinderen die veel aangeraakt en gemasseerd worden groeien beter, hebben  meer zelfvertrouwen, worden minder vaak ziek en  hebben een beter lichaamsbewustzijn. Bovendien helpt massage om lekker te slapen, stress los te laten en zich veilig en geliefd te voelen.  Het is een uurtje om samen te genieten!  Bovendien doe je ideetjes op waar je ook thuis mee aan de slag kan.

 

Workshop

Een super toffe doe-les ‘ik leer masseren’ voor meisjes en jongens tussen 6 en 14 jaar!

Tijdens de workshop worden praktische oefeningen gegeven in een leuke ongedwongen, ontspannen sfeer en wordt er tegelijkertijd kennis opgedaan van Oosterse en Westerse massagevaardigheden. In een groep van maximum 5 kinderen werken we per twee, afwisselend massage krijgen en geven.  Een les bestaat uit een kennismaking, bewuste ademhaling, korte uitleg over massage, Oosterse drukmassage, Westerse massagetechnieken met olie, een afsluitmoment en een vragenrondje.  Iedereen gaat zelfbewust en ontspannen weer naar huis!

Praktisch:

  • 2 themasessies van 120 min. (€40 pp) (min. 4 kindjes)
  • losse les 120 min (€22 pp) (min. 4 kindjes)
  • Elke zaterdag tussen 10u30 en 12u30 of op afspraak
  • Groepjes worden ingedeeld per leeftijd (broers en zussen kunnen wel samen inschrijven)
  • incl. olie en geschenkje, handdoekje zelf meebrengen

 

Ook met de huidige verstrengde maatregelen mbt. het corona-virus blijven wij open. U kan op afspraak terecht in het hoorcentrum of bij de therapeuten. Leg uw afspraak vast via 03 322 73 91 en volg onze gedragsregels.