05 november 2019, 01:16
Ayesha Compernol
0

Veilig in het verkeer met een open-oor-hoofdtelefoon

Facebook-post

“Vrijdagmiddag zat ik in de auto te wachten voor het rode licht, een meisje op de fiets stak over, ze had groen licht, alleen had ze de aanrijdende ziekenwagen niet gehoord … ze had oortjes in … ik heb nog gezwaaid dat ze moest wachten, mijn dochter naast mij begon te roepen, de ziekenwagen vlamde voorbij, het meisje heeft geluk gehad maar het scheelde echt niet veel, het werd weer groen en wij reden in stilte door, het meisje zagen we naast haar fiets verder wandelen, …
Kies voor een open-oor-hoofdtelefoon in het verkeer!
Veilig en een goede luisterkwaliteit, je kan hem bij ons even uittesten als je nog twijfelt.”

Deze facebook-post deelde mijn collega vrijdag op ons Hoorzorg Van Looveren account. Fietsen met muziekoortjes of een hoofdtelefoon kan echt gevaarlijk zijn in het verkeer. Een open-oor-hoofdtelefoon geeft geluid door via bottrillingen zonder dat de gehoorgang afgesloten wordt. Je blijft dus steeds bewust van de omgeving en het verkeer rondom.

Trekz Aftershokz Air, Xtrainerz & Aeropex

2 jaar geleden voegden we de Aftershokz Titanium toe aan ons gamma. Deze open-oor-hoofdtelefoon maakt het dus mogelijk muziek en telefoongesprekken draadloos via bluetooth te beluisteren vanaf je smartphone, en dit zonder verlies van geluiden van buitenaf. De Aftershokz Titanium had al een zusje, de Aftershokz Titanium Mini. Hetzelfde toestel met dezelfde kwaliteit maar bedoeld voor volwassenen met een kleinere hoofdomtrek of kinderen.

Ondertussen bestaan er nog 3 nieuwe versies van de Aftershokz:

Air: Deze open-oor-hoofdtelefoon is volledig gemaakt uit titanium en daardoor 6 gram lichter. De hoofdtelefoon zit bijgevolg nog comfortabeler op het hoofd.

Xtrainerz: Een open-oor-hoofdtelefoon met IP68-certificaat en dus waterdicht. Deze hoofdtelefoon is gemaakt om bij eender welke sport te kunnen dragen en in elke weersomstandigheid: lopen in de regen of muziek luisteren tijdens het zwemmen? Met de Xtrainerz kan dit zonder problemen. Muziek beluisteren doe je met dit model niet via je smartphone en een bluetooth verbinding, wel via de ingebouwde MP3-speler. Het is daarom ook niet mogelijk met de Xtrainerz telefoongesprekken te voeren.

Aeropex: Het allernieuwste model van de Aftershokz is met zijn 26 gram nog lichter en beschikt over 5.0 bluetooth (de andere modellen over 4.1 of 4.2). Opladen gaat via een magnetische inductiekabel in plaats van micro-USB kabel en de hoofdtelefoon is IP67 waardoor hij beter tegen vocht en vuil kan de Titanium of Air.

Benieuwd hoe een Aftershokz open-oor-hoofdtelefoon klinkt? Je kan hem komen beluisteren in onze praktijk in Borsbeek.