23 maart 2020, 12:58
Ayesha Compernol
0

Linx Quattro Custom

ReSound lanceert dit voorjaar het eerste in-het-oor toestel met directe 2.4 GHz streaming én bluetooth low energy, de Linx Quattro Custom.

Dit wil zeggen dat er vanaf nu een in–het-oor toestel bestaat waarmee je geluid van je smartphone draadloos kan streamen en dit zowel voor iOS als Android (10.0) besturingssystemen. Hierdoor kan je gesprekken, maar even goed andere audiofragmenten van je smartphone, zoals muziek, draadloos doorsturen naar je beide hoortoestellen. Ook het gebruik van accessoires, zoals vb. TV-streamer of externe microfoon, behoort nu tot de opties.

Dit maakt het ook mogelijk om via bluetooth je in het oor-toestel te bedienen via een app. Hetgeen tot op heden enkel haalbaar was via een app die werkt via de luidspreker van je smartphone, nl. door het doorsturen van een gecodeerd geluid. Dit laatste was daardoor lang niet altijd even betrouwbaar in gebruik, wanneer er omgevingsgeluid was of wanneer de afstand tussen het hoortoestel en de smartphone te groot was.

De ReSound Linx Quattro beschikt over de nieuwste chip die we kennen van de Linx Quattro Luidspreker-in-het-oor toestellen. Deze chip is sneller, heeft meer rekenkracht , geheugen én verbruikt minder stroom.

De Custom is beschikbaar in 2 uitvoeringen, nl. het in-het-oor- toestel (ITC) en het in-het-kanaal-toestel (CIC). Uiteraard neemt deze nieuwe chip wel behoorlijk wat ruimte in beslag, dus hoe goed de Custom in het oor kan worden weggewerkt is nog steeds afhankelijk van de grootte en de vorm van je eigen gehoorgang.

Wij adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze voor een hoortoestel passend bij uw noden en wensen.