07 april 2017, 12:03
Ayesha Compernol
0

Sinds januari is in onze praktijk een draadloze open-oor hoofdtelefoon verkrijgbaar. Door geluid over te brengen via botgeleiding en de gehoorgang vrij te laten, kan het omgevingsgeluid waargenomen worden naast de muziek die afgespeeld wordt (klik hier voor meer informatie).

Onze eerste klant die deze hoofdtelefoon aankocht, vertelt u hieronder zijn ervaringen:Aftershokz Trekz Titanium hoofd

Naam: Yannick

Leeftijd: 33 jaar

Beroep: informaticus

Hobby: motorrijden

In bezit van open-oor hoofdtelefoon sinds: januari 2017

“Het is initieel even wennen aan de sensatie van geluid dat uit het niets komt: je kan het niet lokaliseren maar je geraakt er snel aan gewoon. Soms twijfel ik of mijn muziek uit de koptelefoon of gewone luidsprekers komt, wat aangeeft hoe natuurlijk het geluid is. De bassen komen minder door in vergelijking. Hogere tonen zijn goed. Ik gebruik hem vaak voor podcasts.

Op het werk staat hij zacht voor achtergrondmuziek. Het grote voordeel is dat je je collega’s toch nog hoort ondanks dat je muziek luistert. Als het volume TE hoog wordt gezet, lekt er redelijk wat geluid. Tijdens het lopen of fietsen is het lekken van geluid uiteraard geen probleem. Bij echt luide volumes voel je een licht kriebelend gevoel daar waar de koptelefoon aansluit op je huid.

De koptelefoon draagt goed en je kan hem eigenlijk niet fout opzetten. Je voelt hem amper zitten en zelfs bij ‘bruuske’ bewegingen blijft hij goed aansluiten. Als je de koptelefoon eerst opzet, is hij effectief te gebruiken met een bril, onder een fietshelm en onder en muts. In combinatie met een sjaal of een jas met hoge kraag kan het gebeuren dat de beugel achteraan wrijft tegen de sjaal/kraag, wat zich voornamelijk voordoet bij achterom kijken.

De Bluetooth verbinding werkt uitstekend en het is zalig om geen zorgen te moeten maken om draden. Ik heb hem gekoppeld met 2 toestellen (iPhone en MacBook) en het wisselen tussen toestel gaat telkens probleemloos. De iPhone geeft handig het batterij niveau weer in de status bar. Qua batterijduur heb ik geen klachten en heb geen reden om aan de aangegeven 6 uur te twijfelen. Ik heb het nog niet exact getimed. De knop om je muziek te pauzeren of naar het volgende liedje te gaan is echt gemakkelijk.

Ik gebruik de koptelefoon nog altijd en ben er zeer content van, zowel op het werk als voor het sporten. Tijdens het lopen blijft hij perfect zitten en je kan het volume best hoog zetten zonder de omgevingsgeluiden te overstemmen. Het vreemdste gebruik is bij het stofzuigen: in combinatie met zware moto-doppen hoor ik niets van de stofzuiger maar kan ik perfect naar podcasts/muziek luisteren wat een surreële ervaring is.

Mijn gebruik:

  • Op de fiets, zonder helm
  • Tijdens het lopen inclusief muts
  • Tijdens het stofzuigen met oordoppen in
  • Tijdens het werk voor achtergrond muziek
  • Thuis voor muziek & podcasts”

Heeft u interesse gekregen in deze hoofdtelefoon of bent u benieuwd hoe hij klinkt? Kom hem gerust eens uittesten in de wachtzaal van onze praktijk in Borsbeek. Nu voor €119 ipv €139 (tot einde april 2017)!