02 maart 2017, 10:42
Ayesha Compernol
0

Stel, u wil graag een toertje lopen buiten: beweging, frisse lucht en tegelijk genieten van een streepje muziek om uw looptempo op af te stemmen. Veel mensen botsen vaak op dezelfde ongemakken tijdens het lopen met muziek. De draad van je oortjes zit in de weg, de oortjes zelf blijven niet zitten en doordat je oren afgesloten zijn, ben je je niet bewust van je omgeving en kan het gevaarlijk worden om te lopen in het verkeer.

Dankzij de Aftershokz “open ear headphone” zijn deze problemen nu voorbij. De Aftershokz Titanium Trekz is een hoofdtelefoon die werkt via botgeleiding in plaats van luchtgeleiding zoals bij klassieke oortjes. De luidspreker van de oortjes bevindt zich net voor het oor en steunt op het kaakgewricht. De trillingen die de geleider veroorzaakt op het bot worden doorgegeven en gaan rechtstreeks de trilharen in het slakkenhuis stimuleren die op hun beurt signalen aan de zenuw doorgeven. Doordat de gehoorgang niet afgesloten is, kunnen geluiden van buitenaf zoals een aankomende auto of iemand die praat, langs de natuurlijke weg van gehoorgang, trommelvlies en gehoorbeentjes doorgegeven worden aan het slakkenhuis. Hierdoor kan je genieten van muziek en tegelijk je omgeving horen.

De hoofdtelefoon is draadloos en koppelbaar met uw Smartphone via bluetooth. Het is zelfs mogelijk telefoongesprekken te horen via de hoofdtelefoon. Na een oplaadproces van 1,5u kan de hoofdtelefoon 6u lang ononderbroken gebruikt worden. Door de goede pasvorm over de oorschelp en achter de nek, blijft de hoofdtelefoon goed zitten tijdens het sporten en kan hij gecombineerd worden met het dragen van bril en/of helm. Dankzij het IP55 certificaat is de hoofdtelefoon ook bestand tegen zweet, stof en vochtigheid.

De Aftershokz Titanium Trekz is beschikbaar bij Hoorzorg Van Looveren aan € 139. We beschikken over een demostand in onze wachtzaal te Borsbeek.  Dus wie graag overtuigd wordt door de goede luisterkwaliteit, kan de Aftershokz komen uittesten in Borsbeek!