01 februari 2017, 02:23
Ayesha Compernol
0

Als onafhankelijk hoorcentrum proberen we bij Hoorzorg Van Looveren alle nieuwigheden op vlak van hoortechnologie te volgen om ons gamma zo uitgebreid mogelijk te houden. Op deze manier zijn we op de hoogte van wat er op de hoortoestellenmarkt nieuw is, zodat we steeds de beste keuze kunnen maken als een klant ons hoorcentrum binnenkomt. Met de start van het nieuwe jaar stellen ook de fabrikanten hun nieuwe generatie hoortoestellen voor. Eind januari volgden we de voorstelling van Phonak en van invoerder Veranneman.

Een nieuwe reeks hoortoestellen houdt meestal in dat de bestaande types, zoals een achter-het-oor of een luidspreker-in-het-oor apparaat uiterlijk behouden blijven, maar voorzien worden van een andere computerchip met de nieuwste technologie op vlak van geluidsverwerking. Zowel Phonak als Veranneman stelden zo een nieuwe chip voor. We willen graag enkele nieuwigheden uitlichten die er voor ons uitsprongen.

Phonak Audéo B-RHet hoortoestelmerk Phonak komt op de markt met een hoortoestel waar een oplaadbare lithium-ion batterij in zit. Deze batterijen, die ook in laptops en gsm’s te vinden zijn, hebben geen geheugen waardoor het niet uitmaakt als de batterij niet volledig leeg is als ze opnieuw opgeladen wordt of dat het oplaadproces niet volledig werd afgewerkt. Dit oplaadbare toestel genaamd “Audéo B-R” is een hoortoestel met een luidspreker in het oor die voorzien is van de nieuwste Phonak technologie op vlak van geluidsverwerking. Het opladen gebeurt via een mooie, gebruiksvriendelijke oplader die tevens gebruikt kan worden als opbergdoosje en waar plek is voorzien om een droogtablet in te plaatsen. Met een oplaadproces van slechts 3u is de batterij volledig opgeladen en gaat zij tot 24u mee, inclusief 80 minuten streamen van voorbeeld het geluid van televisie naar de hoorapparaten. De fabrikant telt tot 1500 oplaadcycli zonder verlies in batterijduur, waardoor het mogelijk is 5 jaar lang dezelfde oplaadbare batterij te gebruiken. Voor wie vaak een weekendje weggaat en geen zin heeft ook telkens een snoer mee te nemen, is het mogelijk een powerpack bij te kopen die onderaan de oplader geklikt wordt. Indien deze volledig opgeladen is, kunnen uw hoortoestellen tot wel 7 dagen opgeladen worden zonder externe voeding.

Siemens SigniaVeranneman verdeelt in België hoortoestellen van de merken Widex en Siemens. De afdeling die bij Siemens Duitsland instaat voor de hoortoestellen werd onlangs verkocht aan een nieuwe firma en dus zal ook de merknaam Siemens bij hoortoestellen stilaan verdwijnen. De nieuwe generatie hoorapparaten zal het komende jaar een dubbele merknaam krijgen, namelijk de oude naam Siemens alsook de nieuwe naam Signia. De vernieuwde chip bij Siemens-Signia bevat nu de geluidsverwerking met de naam “Speechmaster”. Deze technologie draagt bij tot beter spraakverstaan in achtergrondlawaai door naast de gekende lawaaionderdrukking en speechfocus-microfoon, nog beter de versterking van een spreker op korte afstand aan te passen ten opzichte van het omgevingsgeluid. Daarnaast werden ook nieuwe luisterprogramma’s toegevoegd voor een betere geluidskwaliteit in ruimtes met een slechte akoestiek en veel echo alsook bij het luisteren naar muziek. Het luisterprogramma TwinPhone werd ontwikkeld om het telefoneren met een gsm-toestel te vergemakkelijken. Het stuurt een telefoongesprek dat opgevangen wordt in het ene hoortoestel automatisch door naar het andere hoortoestel, waardoor het gesprek in beide oren hoorbaar is en zo beter verstaan wordt. Als laatste krijgt het bestaande luidspreker-in-het-oor toestel genaamd Pure, vanaf nu ook een CROS versie. Een CROS toestel wordt gebruikt bij een eenzijdige doofheid. Het toestel ziet eruit als een gewoon hoorapparaat maar heeft enkel een microfoon en wordt gedragen aan het dove oor. Het geluid dat hier wordt opgevangen, wordt dan draadloos doorgestuurd naar een echt hoortoestel dat gedragen wordt op het goede of minder slechte oor. Op dit oor komt dan zowel het geluid binnen van de goede als de slechte kant.

Heeft u interesse in een van deze nieuwe toestellen of ontvangt u graag wat meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren!