12 februari 2019, 03:56
Ayesha Compernol
0

Nieuwe hoortoestellen in ons gamma

De hoorapparaat-fabrikanten hebben de laatste maanden niet stilgezeten. Ons gamma is sinds het najaar uitgebreid met nieuwe toestellen van de merken GN ReSound, Phonak en Widex.

Linx Quattro

De Linx Quattro is het nieuwste toestel van GN ReSound, een oplaadbaar luidspreker-in-het-oor hoorapparaat. Het toestel heeft een lithium-ion batterij die na 3u opladen tot wel 24u aan één stuk gebruikt kan worden. De oplader beschikt over een ingebouwde powerpack, genoeg voor 3 oplaadbeurten zonder de oplader aan te sluiten op netvoeding. Deze hoortoestellen kunnen draadloos gekoppeld worden met verschillende accessoires zoals een externe microfoon of een tv-streamer en kunnen via een app op de smartphone bijgeregeld worden. Wie beschikt over een Iphone kan ook telefoongesprekken en muziek streamen naar de hoorapparaten en zelfs vanop afstand de hoortoestellen laten bijregelen aan de hand van e-assist.

Linx Quattro

Audéo Marvel

Phonak heeft al enkele jaren oplaadbare toestellen in het gamma. De nieuwste aanwinst binnen de Phonak familie is de Audéo Marvel. Dit hoortoestel blijft de lithium-ion batterij behouden alsook de 24u autonomie na 3u oplaadtijd. Nieuw bij dit toestel ten opzichte van zijn voorganger, is de kleinere oplader. De toestellen beschikken nu ook over indicatie lampjes die met verschillende kleuren de status tijdens het opladen weergeven. Er hoeft ook geen knop meer ingedrukt te worden om de toestellen aan te zetten, dit gebeurt automatisch bij het uithalen uit de oplader. De koppeling met accessoires kan vanaf het najaar rechtstreeks via Roger Direct en hoeft niet langer via een neklus te gaan. Met de Binaural Voicestream technologie wordt het telefoongesprek naar beide hoortoestellen doorgestuurd, nadat de hoorapparaten gekoppeld zijn met eender welke smartphone via bluetooth.

Audéo Marvel

 

Evoke

Met Evoke brengt Widex een volledig nieuwe familie op de markt met in-het-oor, achter-het-oor en luidspreker-in-het-oor toestellen. Aan de hand van SoundSense Technology leert het hoortoestel welke hoorvoorkeuren u heeft, via de wijzigingen die gedaan worden met de volumeregelaar. Na een tijd zal het hoorapparaat hierdoor zelf beslissen meer of minder te versterken in bepaalde situaties, op basis van wat geleerd werd. En omdat iedereen een andere geluidskwaliteit prefereert, geeft de Evoke app u steeds de mogelijkheid tussen voorgestelde geluidsprofielen te kiezen om zo een aangenamere klank te krijgen.

Widex Evoke