04 januari 2019, 12:12
Ayesha Compernol
0

Knops

Heb je al gehoord van Knops?

Deze universele oordoppen zijn jouw eigen volume-‘knopjes’ die je als modieus gadget kan dragen. Ze bieden gehoorbescherming waarbij je zelf de demping kan aanpassen in verschillende geluidssituaties, zonder de dopjes uit te moeten nemen. Het principe is eenvoudig: door te draaien aan de ring kan je stapsgewijs de demping van de gehoorbescherming aanpassen: 0dB, 10dB, 20dB of 30dB. Er wordt geen gebruik gemaakt van elektronica of batterijen waardoor ze zeer gebruiksvriendelijk zijn.

Met de drie bijgeleverde maten van universele dopjes, kan je zelf zoeken welke maat het beste past in je gehoorgang zodat ze zeker goed blijven zitten. Een extra haakje, genaamd zeppelin, wordt in de concha van de oorschelp geplaatst voor extra stevigheid.

Door de verschillende onderdelen te voorzien in de kleuren wit, zwart, zilver en goud kan je zelf de look van je Knops gehoorbescherming bepalen.

De toepassingen van deze gehoorbescherming zijn legio. Steek de gehoorbescherming in en laat ze op 0dB staan als je alles wil horen zoals het is. Straatlawaai of storend geluid op de tram verminder je met een simpele draai een de ring. Verhoog de demping tijdens een concert om je gehoor te beschermen maar draai de demping wat terug als je met iemand een praatje wil staan. Jezelf even beter kunnen concentreren op het werk wordt nog gemakkelijker door de omgeving stiller te maken, om nadien weer gewoon telefoon te kunnen opnemen nadat je de demping weer uitschakelde.

Lees hier ook het resultaat van een praktijktest van Knops.

Knops gehoorbescherming kan je bij ons bestellen via 033227391 of info@hoorzorgvanlooveren.org.

Prijs standaard Knops vanaf 85 euro.