Ellen Salens

Relaxatie therapeut

Home » Teamleden » Ellen Salens
Ellen Salens

In 2005 ben ik afgestudeerd als shiatsu-therapeute in het Oost-West centrum te Antwerpen. Drukpunt- of shiatsumassage is een Oosterse techniek waarbij de energiebanen worden gestimuleerd. Door de druk kan men dieper in de weefsels masseren waarbij men veel klachten, zoals pijn/spanning, angsten, stress, kan wegnemen of verminderen.

Het is ook een uitstekende methode om het welzijn en ‘het ontspannen gevoel’ bij volwassenen en kinderen te optimaliseren.

De 3 jarige opleiding gaf me ook inzichten in het individu bekeken vanuit een holistische visie. De klacht wordt vanuit diverse aspecten bekeken:     de lucht die we inademen, onze voeding (je bent wat je eet), lichaamsbeweging, ontspanning, en vooral onze emotionele en geestelijke toestand. Dit zijn allemaal factoren die belangrijk zijn bij ons welbevinden.

Aangezien ook mijn sterke interesse in de Westerse massage of Zweedse massage met natuurlijke oliën, heb ik mijn studies uitgebreid en ben ik in 2010 afgestudeerd als erkend masseuse. De combinatie van beide technieken heeft een uiterst positief effect.

Gevolg gevend aan het groeiende aantal kinderen in mijn praktijk met vaak gedragsproblemen, veelal hooggevoelige kinderen, faalangstig en onzeker alsook kinderen met leerstoornissen wou ik in 2012 mijn getuigschrift van kindermassage op zak hebben. Ondertussen geef ik naast individuele kindermassage ook onderlinge kindermassage en workshops massage voor mama en kind. Zelfstudie ‘kinderpsychologie’ in 2014 gaf me extra kennis rond leerstoornissen, gedragsproblemen,..

Ik hou enorm van werken met kinderen omwille van hun positieve en eerlijke energie, en omwille van die mooie glimlach wanneer je hen beter wil maken. Aangezien ook de focus in onze maatschappij vaak teveel ligt bij het ‘presteren’ hebben kinderen weinig kans om te zijn wie ze echt zijn. Mede door eigen ervaring met mijn oudste dochter ben ik gaan uitzoeken wat voor deze kinderen de beste methode is voor hun welbevinden. Het hoofdje leegmaken, hen motiveren en positief benaderen, complimenten geven, duidelijk maken wat hun talenten zijn en geen focus leggen op hun gebreken. Met volle liefde en veel aandacht luisteren naar wat ze nodig hebben.

Benutten van alle zintuigen tijdens een sessie, eventjes weg van het ‘denken’ en met volle teugen genieten van een relaxerende massage. Aanraken is immers een levensbehoefte en als wij als volwassen van een massage kunnen genieten, kunnen kinderen dit ook. Het draagt zeker ook bij tot een goede gezondheid!

Mijn doel is om te observeren wie de kinderen of volwassenen zijn, te luisteren naar hun noden op dat moment en de beste ontspannings-en massagetechnieken toe te passen. Voor kinderen aangepast aan hun leeftijd en altijd met veel warmte, met de nadruk op: ‘elk kind is boeiend & uniek’!