21 januari 2016, 10:19
Nancy Van Looveren
0

Een belangrijk signaal van gehoorverlies is de vaststelling dat u de dingen nog wel hoort maar niet altijd meer verstaat. Dat gebeurt vaak het eerst als mensen door elkaar praten of in een omgeving met achtergrondlawaai. Een aantal typische kenmerken zijn:

  • mensen lijken steeds onduidelijker te praten
  • het kost moeite om iemand te verstaan die stil praat, zich achter u of in een andere ruimte bevindt
  • u let meer op de mond van de spreker
  • een gesprek in groep of in een vergadering verloopt te rumoerig om alles te kunnen verstaan
  • de radio en tv moeten steeds luider
  • telefoneren wordt moeilijker
  • u mist de deurbel of telefoongerinkel soms
  • familie, vrienden of collega’s zeggen vaker dat ze dingen meermaals moeten herhalen

Voor heel wat mensen zijn gehoorproblemen nog steeds een taboe. Ze schamen zich omdat ze zich oud beginnen voelen en vinden een hoortoestel ouderwets of simpelweg te opvallend. Onterecht! Door een hoortoestel te dragen, kunnen veel slechthorenden weer actief deelnemen aan het sociale leven  en dat houdt u net jong! Boven zijn de hoortoestellen van vandaag niet meer zo groot, maar eerder trendy en onopvallend.

Meestal is een hoortoestel het belangrijkste hulpmiddel bij het opheffen van een verminderd gehoor. Soms is echter een ander hulpmiddel, dat onafhankelijk van een hoortoestel gebruikt wordt, geschikt om tot een optimale oplossing te komen. Zo bestaan er trilwekkers, versterkte deurbellen of draadloze oplossingen voor televisie.

Kent u in uw omgeving iemand die slechthorend is? Bent u zelf op zoek naar tips om te communiceren met slechthorende personen of zoekt u een oplossing om uw tv niet te luid zetten zodat uw buren niet klagen? Wilt u vrijblijend kennismaken met een modern hoortoestel? Of bent u gewoon op zoek naar meer informatie met betrekking tot het gehoor?

Kom dan naar onze infossesies in Dienstencentrum de Wimilingen.

donderdag 26 mei 2016 om 10u: Informatie over het gehoor, gehoorproblemen en hoortoestellen met aansluitend de mogelijkheid uw gehoor vrijblijvend te testen.

donderdag 16 juni 2016 om 10u: Informatie over het gehoor, hoorhulpmiddelen en communicatietips met aansluitend de mogelijkheid enkele hoorhulpmiddelen uit te proberen.

Adres: Kerkplaats 5, 2160 Wommelgem