Wanneer BAHA?

Een BAHA toestel wordt aangeraden bij terugkerende middenoorproblemen waardoor een conventioneel hoortoestel niet mogelijk is of bij eenzijdige doofheid.

Home » BAHA » Wanneer BAHA?

Wanneer een BAHA overwegen?

Bij problemen ter hoogte van de uitwendige gehoorgang of het middenoor kan het geluid niet via de normale luchtgeleiding het binnenoor bereiken. Daardoor ontstaat er een groot energieverlies met gehoorsdaling als gevolg. We spreken van een geleidingsslechthorendheid.

Wanneer in-het-oor- of achter-het-oortoestellen niet gedragen kunnen worden, zoals bij regelmatig terugkerende looporen en/of ontstekingen, allergische reacties voor het oorstukje en ontbreken van oorschelp en/of gehoorgang, kan de NKO-arts een BAHA voorschrijven. In die gevallen gaat men gebruik maken van de “alternatieve” route via beengeleiding om het geluid naar het binnenoor te geleiden. Een andere reden om een BAHA te overwegen is Single Sided Deafness (SSD), een éénzijdige doofheid.

Of u in aanmerking komt voor een dergelijk systeem wordt bepaald door de NKO-arts. U kunt zelf het systeem bij voorbaat uittesten d.m.v. een testband. Via een diadeem wordt dan het uitwendige hoortoestel heel stevig op de schedel gedrukt waardoor u een idee krijgt over de werking van het systeem. Ook voor heel jonge kinderen bestaat een “softband” waardoor de technologie van de BAHA kan worden gebruikt tot ze oud genoeg zijn om de schroef te laten implanteren.

Ook met de huidige verstrengde maatregelen mbt. het corona-virus blijven wij open. U kan op afspraak terecht in het hoorcentrum of bij de therapeuten. Leg uw afspraak vast via 03 322 73 91 en volg onze gedragsregels.